Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații prelungesc vacanța marilor corupți

justitie drept

Inițial se credea că magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției vor avea, joi, o zi încărcată. Elena Udrea, Alina Bica, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Viorel Hrebenciuc, Darius Vâlcov şi Sebastian Ghiţă sunt câţiva dintre cei care făceau obiectul agendei magistraților Curții Supreme. Însă, procesele Elena Udrea, lotul Microsoft sau ANRP au fost amânate pentru toamnă, potrivit Antena3.

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat în această dimineață la Curtea Supremă. Acesta nu este acuzat doar infracţiuni de corupţie, ci şi de drept comun, cum ar fi şantajul și conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat.

Specialiștii anunță că luna IULIE 2016 a fost cea mai călduroasă lună din istoria modernă

Amintim că Elena Udrea este judecată în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene.

Fostul soț al doamnei Udrea, Dorin Cocoş a fost condamnat în prima instanță la doi ani de închisoare cu executare. Procurorii vorbesc în dosarul Microsoft de o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.

Tot în același dosar a fost condamnat și  Gabriel Sandu. Acesta a primit doi ani de închisoare cu executare. Mai mult, judecătorii au decis confiscarea a 2,19 milioane de euro de la Gabriel Sandu.

TURCIA - Un nou VAL de percheziții și arestări la Istanbul. 4.262 de companii şi instituţii, ÎNCHISE

În dosarul retrocedărilor de pădure, Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut deja faptele în faţa judecătorilor de la ÎCCJ. Le-a povestit magistraţilor că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimb, fostul deputat urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său.

Un alt VIP, Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor a fost trimis în judecată de procurorii DNA , este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta, de primar, senator şi ministru. Când era primar în Slatina, lua comision de 20% din contractele publice, potrivit procurorilor.

Alina Bica este implicată în două din cele cinci dosare „ANRP”. De asemenea, Alina Bica mai este implicată într-un al treilea proces. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este implicat şi omul de afaceri Horia Simu. Acesta i-ar fi dat mită Alinei Bica 17.500 de euro pentru ca un dosar să îi fie soluţionat favorabil de către parchetul antimafia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.