Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații spun cum li s-a făcut MILĂ de un baron PSD și i-au dat mai puțini ani de PUȘCĂRIE / MOTIVARE

PSD2

Vârsta şi starea de sănătate a lui Constantin Nicolescu au determinat instanţa să aplice o pedeapsă mai redusă, potrivit motivării sentinţei prin care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare, într-un dosar privind ilegalităţi comise cu ocazia construirii unui pod.

Aceleaşi criterii au fost avute în vedere de judecători şi în cazul lui Grigore Dobre, un alt inculpat condamnat în dosar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Anunț incendiar făcut de Volkswagen: Ce sumă uriașă oferă șoferilor care doresc să-și schimbe mașina

"Cu privire la inculpaţii Nicolescu Constantin şi Dobre Grigore, Curtea constată că aceştia se află deja în executarea unor pedepse privative de libertate, pentru fapte similare, astfel că este exclusă aplicarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. De asemenea, executarea pedepselor se impune a avea loc în regim de detenţie şi având în vedere gradul de contribuţie al inculpaţilor la săvârşirea faptei, urmările produse şi scopul urmărit. Singurul aspect favorabil în privinţa celor doi inculpaţi îl constituie vârsta şi starea de sănătate, motiv pentru care pedepsele ce vor fi aplicate vor fi într-un cuantum îndreptat spre minimul special", se arată în motivare.

Citește și: Televiziunile ar trebui să se cutremure! Ce lovitură le pregătește Facebook

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Constantin Nicolescu, pe 5 mai 2017, la opt ani de închisoare într-un dosar de corupţie trimis spre rejudecare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În baza art. 33, 34 lit. b Cp 1969, contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta şi pedepsele aplicate prin sentinţa penală nr. 453/28.05.2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia a II Penală în dosarul nr. 2541/109/2011, definitivă prin decizia penală nr. 176A/05.02.2015, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, inculpatul urmând a executa pedeapsa cea mai grea, respectiv 6 ani închisoare, sporită cu 2 ani, în final inculpatul Nicolescu Constantin execută pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare şi 5 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a, b şi c Cp 1969 (lit c - dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public)", se arată în minuta deciziei.

Citește și: Olguța Vasilescu face marele anunț! Cum va arăta noua lege a pensiilor și ce corecții se vor face

În acelaşi dosar au fost condamnaţi Iuliana Mioara Pintilie - 3 ani de închisoare cu suspendare, Grigore Dobre - 5 ani de închisoare, Aurelia Mirela Florescu - 3 ani cu suspendare, Sabina Elena Bocioacă - 3 ani cu suspendare, Codruţa Lavinia Mercea - 4 ani şi 5 luni de închisoare, Mihail Gabriel Nicoară - 4 ani şi 5 luni de închisoare şi Ecaterina Pletoiu - 6 luni cu suspendare. Inculpaţii Ionel Didea, Olga Stancu şi Cristina Dobre au fost achitaţi de judecători.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la ÎCCJ.

Citește și: BNR spune ADEVĂRUL despre programul Prima Casă – declarații șocante

Tribunalul Argeş a dispus, pe 29 mai 2017, punerea în libertate a fostului preşedinte al CJ Argeş, aflat în detenţie din anul 2015 în urma unei condamnări pentru fapte de corupţie. El solicitase liberarea condiţionată după executarea unei treimi din pedeapsă, legea permiţând acest lucru în cazul persoanelor de peste 60 de ani.

Constantin Nicolescu a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi pe 5 februarie 2015, după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar privind, printre altele, fraude cu fonduri europene. El a primit atunci şi o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi, pe o perioadă de 5 ani.

Citește și: Dragoș Pătraru și Starea Nație pleacă de la Digi24! Cu ce altă televiziune a încheiat contract

Un alt dosar, în care fostul preşedinte al CJ Argeş a fost deferit justiţiei în noiembrie 2015 alături de deputatul Mircea Gheorghe Drăghici şi 38 de inculpaţi care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de localităţi, se află pe rolul ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.