Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrat, cercetat disciplinar în dosarul 'Grădinița groazei'

The scales of justice

Inspecţia Judiciară (IJ) a dispus începerea cercetării disciplinare a unui magistrat de la Judecătoria Constanţa, cu privire la cazul modul de instrumentare a dosarului cunoscut sub numele de "Grădiniţa groazei".

Jaf armat la o banca din Arad / FOTO

Război pe toate fronturile. Deputat, EXCLUS din ALDE, contestă decizia: Am discutat cu dl Constantin

Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresată  Inspecţiei Judiciare, înregistrată la Compartimentul de informare publică şi relaţii cu mass media la numărul de mai sus, vă comunicăm  următoarele:

La data de 12.07.2016 Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariţiei în mass media a mai multor articole referitoare la modul de instrumentare a dosarului cunoscut opiniei publice sub numele „Grădiniţa groazei”, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa.
Lucrarea a fost înregistrată sub nr.4911/IJ/2649/DIJ/2016 la Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători.
Verificările prealabile au fost efectuate de inspectorii judiciari desemnaţi în condiţiile art. 11 alin. (3) din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie judiciară de către Inspecţia Judiciară, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1027/2012 publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 802/29 noiembrie 2012, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor.
După finalizarea verificărilor prealabile inspectorii judiciari au dispus, la data de 16.09.2016, începerea cercetării disciplinare.
Facem precizarea că cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare, în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei magistratului cercetat disciplinar şi nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.
La finalizarea cercetării disciplinare  inspectorii judiciari pot dispune, prin rezoluţie scrisă şi motivată, în conformitate cu dispoziţiile art.47 alin.1) din Legea nr.317/2004  următoarele soluţii:
a) admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea secţiei corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii;
b) respingerea sesizării, în cazul în care se constată, în urma efectuării cercetării disciplinare, că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.