Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti îi atacă pe miniștrii lui Dacian Cioloș: Ce nemulțumiri au

guvern dacian ciolos

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, dar şi cei de la curţile de apel din ţară îşi exprimă dezacordul faţă de intenţia Guvernului de a modifica Ordonanţa de Urgenţă 20/ 2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Judecătorii atrag atenţia că "prefigurata modificare a OUG 20/2016 în sensul aflat azi în dezbatere reprezintă un potenţial risc de adâncire a inechităţilor, explicit recunoscute prin prevederile acestui act normativ".

Citește și: Terra a intrat într-o nouă epocă geologică: Ce a determinat această schimbare importantă

"Având în vedere că răspunsul Executivului la solicitarea ordonatorilor secundari de credite din instanţele judecătoreşti de a se proceda la aplicarea corectă a OUG 20/2016 constă în modificarea precipitată a prevederilor acestui act normativ, în sensul excluderii din domeniul ordonanţei a drepturilor salariale recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive, considerăm necesar a atrage atenţia asupra consecinţelor unui atare demers", se arată într-un comunicat transmis de Curtea de Apel Bucureşti, semnat şi de preşedinţii tuturor curţilor de apel din ţară.

Magistraţii susţin, de asemenea, că "referirea la excluderea unor drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive, care în fapt au procedat la aplicarea de acte normative din domeniul salarizării personalului plătit din fondurile publice, constituie o încălcare a efectului obligatoriu şi a prezumţiei absolute de adevăr de care aceste hotărâri se bucură".

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

"Consecinţa modificărilor preconizate este tocmai ignorarea principiului fundamental al egalităţii în faţa legii şi al nediscriminării, consacrat de art. 16 din Constituţia României revizuită, fiind totodată şi în flagrant dezacord cu scopul declarat al OUG nr. 20/2016 de înlăturare a inechităţilor între persoanele plătite din fondurile publice, aflate în aceeaşi situaţie", se mai arată în comunicat.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.