Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magneții de frigider pot fi letali

Potrivit oamenilor de ştiinţă elveţieni de la Universitatea din Zurich, magneţii de frigider sunt făcuţi din metale care pot creşte riscul de infarct, în special în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiace preexistente, care au suferit un implant de pacemaker (stimulator cardiac), subliniază un articol publicat de BBC .

Magneţii foarte puternici, realizaţi din neodim fier bor, cunoscuţi şi ca magneţi de pământuri rare sau neo magneţi, sunt strălucitori şi au, de regulă, culoarea argintie, iar dacă persoana cu pacemaker se apropie mai mult de 3 centimetri de un astfel de dispozitiv riscă să dea peste cap mecanismul stimulatorului cardiac, survenind infarctul.

Însă nu doar magneţii de frigider sunt de luat în seamă, ci şi insignele magnetice ori telefonul mobil, la realizarea cărora se pare că se folosesc astfel de metale periculoase.

Medicii avertizează astfel pacienţii în privinţa acestui risc major şi trag un semnal de alamă către toţi producătorii de dispozitive magnetice să înştiinţeze cumpărătorul de efectele nocive pe care le pot avea acestea asupra stării de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.