Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI, afaceri DUBIOASE cu un mafiot rus

medscape.com
afaceri dubioase

Inspectoratul General de Aviaţie (IGA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) îşi repară elicopterele la compania Aviabaltika Aviation Ltd (AVB) deţinută de Yury Borisov, un milionar rus care întruneşte toate caracteristicile unui mafiot din filmele hollywoodiene de acţiune, relatează jurnaliștii de la Jurnalul Național.

Ucidere din culpă! Prima persoană urmărită penal după decesul fotbalistului Ekeng

CNA ajunge la CSM: Mediatizarea pesoanelor aflate în arest, contrară CEDO

În perioada 2007-2016, MAI a plătit 22 de milioane de euro, fără TVA, pentru serviciile fostului pilot militar. Borisov este atât de puternic, încât şi-a permis să mituiască un colonel, pe care l-a angajat apoi la firma sa în schimbul unor contracte cu US Army pentru aceeaşi companie care prestează şi pentru MAI.

Cât câștigă vedeta Antenei 3, Oana Stancu: Suma este FABULOASĂ

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a atribuit pe 21.06.2016 un contract pentru achiziţia de piese de schimb pentru elicopterele sale tip Mi- 8 şi Mi- 17. Acordul cadru valabil 48 de luni a fost adjudecat de compania condusă din 1997 de Yury Borisov, Aviabaltika, cu sediul în oraşul lituanian Kaunas, iar valoarea totală a înţelegerii este de 2.004.019,88 euro.

ISIS a publicat harta TERORII: Care sunt zonele cu risc MAXIM de atac

Contractul din iunie 2016 este doar ultimul dintr-o serie de acorduri parafate între MAI şi Aviabaltika. Pe 06.06.2012, compania lui Yury Borisov primea 10.184.300 de euro pentru servicii de reparare şi întreţinere a elicopterelor din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie. Exact în aceeaşi zi, aceeaşi AVB semna un contract paralel cu MAI, pentru repararea şi întreţinerea elicopterelor Mi- 8, în valoare de 7.505.500 euro.

Mai mult pe Jurnalul Național

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.