Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai este Ion Țiriac INTANGIBIL? Cum îl poate duce Udrea în 'brațele' DNA (presa)

udrea_tiriac

Desi pare intangibil la orice eventuala „julitura” venita din partea Justitiei, totusi, se pare ca nori tot mai negri se aduna deasupra miliardarului Ion Tiriac. Si poate tocmai pentru ca stie ca i se pregateste ceva, dupa cum se vehiculeaza tot mai insistent in anumite cercuri bine informate, magnatul pare sa fi preluat rolul de conducator de facto al celor nemultumiti de cruciada anticoruptie declansata de catre DNA. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, Ion Tiriac incearca in ultima vreme sa-si mobilizeze influentul cerc international de relatii personale impotriva oamenilor Laurei Codruta Kovesi, pe care i-ar considera drept principalii vinovati de „prabusirea economica” a tarii, relateaza National.

Ce-i drept, acest contraatac virulent al celui mai bogat roman vine dupa ce Tiriac a scapat definitiv din menghina dosarului EADS. Dar fara a rasufla cu totul usurat, pentru ca, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, vizat de procurori in acea completa ancheta nu este seniorul, ci fiul acestuia, Ion Tiriac Jr. In plus, „batranul” urmareste cu sufletul la gura si mersul dosarelor Elenei Udrea, mai ales ca procurorii anticoruptie ancheteaza posibila deturnare a unor fonduri europene gestionate de catre fostul ministru al Dezvoltarii pentru constructia unui club din cadrul exclusivistului complex rezidential „Stejarii”.

Vezi și: Adevăratul motiv pentru care a fost dezmoştenit fostul principe Nicolae: Ce a comis prinţişorul/FOTO

Complex care, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, ar sta la baza unei noi „bombe” care va exploda in curand. Si care va fi detonata nu doar in curtea lui Ion Tiriac sau a Elenei Udrea, dar si a fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, acesta fiind suspectat ca ar fi blocat pur si simplu adoptarea PUZ-ului pentru zona Jandarmeriei, sub diverse pretexte birocratice, dar cu scopul ascuns ca acolo sa nu se mai construiasca nimic altceva in afara de „Stejarii” miliardarului.

Alianta anti-DNA de 8.000.000 euro

Elena Udrea pare sa-si fi gasit un adevarat epigon al „operei” reprezentate de atacurile dezlantuite impotriva structurilor anticoruptie in miliardarul Ion Tiriac. Care incearca sa coaguleze cat mai multi dintre „clientii” nemultumiti de „serviciile” oferite de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi intr-o veritabila Alianta anti-DNA. Asa ca, daca magnatul nu se gandeste la timp ca sare totusi cam mult calul, este foarte posibil ca unul dintre cei mai reprezentativi oameni de afaceri romani sa continue sa puna tot mai multa presiune pe DNA. Atat in presa occidentala, dar si la „team building”-urile vanatoresti de miliardari la care participa constant. Desigur, este treaba lui Ion Tiriac sa-si manifeste nemultumirea fata de actuala lupta anticoruptie. Dupa cum treaba DNA-ului este sa continue si sa duca pana la capat anchetele declansate, printre care si cea care viseaza „sponsorizarea” construirii luxosului „Stejarii Country Club”, care numai „obiectiv turistic” nu este, asa cum s-a justificat in motivarea pentru acordarea a opt milioane de euro. Fonduri europene, ce-i drept, dar care au fost „redirectionate” de catre fostul ministru al Dezvoltarii.

Clubul este practic lipit de complexul rezidential „Stejarii”, al carui nume il si poarta, de altfel, si in el pare sa nu fi calcat picior de sindicalist, elev sau roman de rand. Asa cum ar fi normal cu un „obiectiv turistic” construit cu bani europeni, alocati „dezvoltarii turismului in Padurea Baneasa”, prin semnatura fostului ministru Elena Udrea. In schimb, in interiorul celui mai fitos centru de recreere din Romania socializeaza la SPA maharii romani si straini, ca si inaltii demnitari care platesc chirii exorbitante pentru a locui in „Stejarii” lui Ion Tiriac.

Monopol pe Nordul Capitalei

Pentru ca, intr-adevar, „Stejarii” este construit in cea mai ravnita zona a Capitalei, inconjurat de Padurea Baneasa si de unitatile SRI-ului si Jandarmeriei, departe de vuietul si mizeria cartierelor muncitoresti. Asa ca aparitia unui complex rezidential in aceasta zona exclusivista a reprezentat, cu siguranta, o mare lovitura financiara data de dezvoltatorul Ion Tiriac. Numai ca, totusi, peste tot in lume are si exclusivismul asta limitele lui, astfel ca este greu de inteles poate de ce nu au incercat si alti dezvoltatori imobiliari sa guste din „reteta succesului” reprezentata de construirea si a altor complexe rezidentiale in aceeasi zona. Problema este insa ca se pare ca au vrut, si inca multi, unii chiar cu o potenta financiara peste a magnatului roman, numai ca nu au putut. Si asta pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate acum in posesia anchetatorilor, cei care au vrut sa-i faca concurenta loiala lui Ion Tiriac in zona de fite a Jandarmeriei au trebuit sa-si puna pofta in cui, dupa ce, o buna perioada de timp, PUZ-ul necesar altor investitori ar fi fost blocat la nivelul Primariei Capitalei. Iar de aceasta „blocada” nu ar fi strain nici Sorin Oprescu, un alt „client” fidel al procurorilor DNA. Care tocmai sunt pe cale sa intocmeasca un nou „lot Stejarii”, avandu-i drept capete de afis pe Ion Tiriac, Sorin Oprescu si Elena Udrea.

Vezi şi: Ce le pregătește PSD 'partenerilor' de la UNPR/ surse

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.