Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți bani pentru sportivii olimpici

dragulescu

Discursul lui Marian Drăgulescu a dat roade! Guvernul a venit cu vești bune pentru sportivii care nu au prins podiumul la Olimpiadă. Executivul a decis dublarea premiilor pentru sportivii care s-au clasat pe locurile 4-6 la Rio. Hotărârea a fost luată în urma propunerii venită din partea Ministerului Tineretului și Sportului, anunță digisport.ro.

Citește și: Andreea Mitu a pierdut în primul tur al probei de dublu feminin de la US Open


Astfel, medaliaţii cu aur vor încasa contravaloarea a 70.000 euro, câştigătorii medaliei de argint 56.000 euro, iar medaliații cu bronzvor primi 42.000 euro. Recompensele anunţate de COSR pentru locurile 4, 5 şi 6 erau de 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro.

Marian Drăgulescu este singurul din delegația română care s-a deplasat la Rio de Janeiro care a prins un loc 4. Judokana Corina Căprioriu, luptătorul de greco-romane Alin Alexuc şi sabrerul Tiberiu Dolniceanu au obținut câte un loc 5, iar gimnastul Andrei Muntean s-a clasat pe locul 6 la paralele.

''Ministrul Tineretului şi Sportului, doamna Elisabeta Lipă, încurajează şi susţine performanţa sportivă, dublarea premiilor fiind în egală măsură un mesaj pe care vrem să îl transmitem tinerilor şi copiilor care fac sport în România. Uneori, diferenţa dintre locul 6 şi podium poate fi de câţiva centimetri sau de câteva sutimi. Au existat situaţii în istoria Jocurilor Olimpice sau a Campionatelor Mondiale în care performeri mari au ratat cu puţin medalia de bronz, însă cu toţii trebuie să învăţăm să îi preţuim şi să le apreciem munca pe care o depun zi de zi, ceas de ceas. O clasare în primele şase locuri la JO reprezintă o performanţă pe care toţi cei care fac parte din lumea sportului trebuie să o recunoască şi să fie mereu alături de campioni, indiferent de poziţia pe care aceştia o ocupă în clasament'', anunță MTS într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.