Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de o cincime din populaţia Germaniei este alcătuită din imigranţi

dailymail.co.uk
politie germania

Aproximativ 21% din populaţia Germaniei, proporţie ce reprezintă circa 17,2 de milioane de persoane, este formată din imigranţi, o pondere importantă având-o cei comunitari, în pofida valului migrator masiv din afara Uniunii Europene, relatează vineri agenţia EFE, citând un raport al guvernului de la Berlin.

Documentul - intitulat 'Participare, egalitate de şanse şi dezvoltare legală în Germania, societate de imigraţie' - relevă că începând din anul 2014 populaţia de origine străină a crescut cu aproximativ 1,8 milioane de persoane, cifră ce ilustrează impactul afluxului de refugiaţi şi reprezintă imigraţia netă (diferenţa dintre sosirile străinilor şi plecările germanilor). Totuşi, textul subliniază că inclusiv în 2015, anul de vârf al sosirii migranţilor veniţi mai ales din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, circa jumătate dintre străinii care au sosit în Germania cu intenţia de a rămâne în această ţară provin din statele Uniunii Europene. În acel an au emigrat din Germania aproape un milion de persoane şi au sosit în această ţară circa 2,1 milioane de imigranţi.

În raport se mai face referire şi la necesitatea de a nu ignora temerile populaţiei germane faţă de creşterea semnificativă a numărului străinilor şi se menţionează totodată că este nevoie să se explice acesteia că sosirea migranţilor nu va avea implicaţii negative asupra localnicilor. Pe de altă parte, studiul evidenţiază ca un element pozitiv numărul în creştere al copiilor imigranţilor ce urmează o formă de şcolarizare, dar gradul de sărăcie al colectivităţilor formate din străini rămâne ridicat, conform Agerpres. Publicarea acestui raport survine în aceeaşi zi în care Ministerul german de Interne a anunţat datele actualizate privind sosirile migranţilor. Astfel, faţă de anul trecut, când în Germania au ajuns circa 900.000 de solicitanţi de azil, numărul acestora a fost în primele 11 luni ale anului în curs de 304.929, majoritatea provenind din Siria, Afganistan, Irak, Iran şi Eritreea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.