Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe persoane, reținute de DIICOT Sibiu pentru trafic de droguri

enational.ro
DIICOT

La data de 22.05.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Barbu Florin Iancu zis „Kevin”, Tănăsie Adrian zis „Ştrampănu”, Adami Georg Andreas zis „Gheţi”, Diaconu Iulian Ovidiu zis „Ciungu” ,Sander Jurgen Valentin şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Munteanu Michael Paul zis ”Miki”, Chiru Adrian şi Ionuş Raul Ioan zis ”Cuchi, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

ULTIMA ORĂ: Sute de mii de români se pot pensiona cu doi ani mai devreme

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul  2016 inculpaţii au constituit pe raza muncipiului Sibiu un grup  infracţional organizat care a desfăşurat  în mod coordonat activităţi pe linia traficului de droguri şi efectuării de operaţiuni cu substanţe psihoactive, grupare pe care membrii acesteia au căutat să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare (deopotrivă interne şi externe), cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie.

În fapt, inculpaţii au comercializat cannabis la preţul de 80/gram  şi substanţe cu efect psihoactiv pentru prizat (cu efecte asemănătoare cocainei) la preţul de  120-130 lei/gram, pe raza municipiului Sibiu şi a localităţii Cisnădie, de unde provin majoritatea membrilor grupării.

Inculpaţii au acţionat într-un mod precaut, comercializând drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urma a se realiza tranzacţia. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, aceştia refuzând orice contact direct cu cumpărătorii pe care îi întâlneau pentru prima dată.

BOMBĂ în Dosarul în care Tăriceanu e acuzat de minciună. Șerban Mihăilescu a spus tot

La data de 22.05.2017 procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat 11 percheziţii domicliare la imobilele folosite de către inculpaţi, ocazie cu care au fost identificate pachete şi cutii cu substanţe vegetală suspecte, cutii cu substanţe pulverulente, fragmente vegetale porţionate,  comprimate,  cântare electronice cu urme de fragmente vegetale, ambalaje destinate porţionării şi vânzării drogurilor, 21 telefoane mobile, laptop-uri, tablete, precum şi 25 de cartuşe de calibrul 9 mm.

În cursul zilei de astăzi,  inculpaţii  Barbu Florin Iancu, Tănăsie Adrian, Adami Georg Andreas,  Diaconu Iulian Ovidiu şi  Sander Jurgen Valentin vor fi prezentaţi Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Sibiu vor solicita instanţei de judecată  arestarea preventivă în lipsă a  inculpaţilor Munteanu Michael Paul, Chiru Adrian şi Ionuş Raul Ioan, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată  cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Alba Iulia și Hunedoara și ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.