Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe state americane sunt afectate de vremea rea

Ploi şi ninsori puternice au afectat miercuri părţi din statele americane California, Nevada şi Orgeon, provocând inundaţii, blocând drumuri şi determinând autorităţile să decidă închiderea şcolilor, conform Reuters, transmite agerpres.

Serviciul Naţional de Meteorologie al SUA a emis un avertisment de viscol ce a rămas în efect în cursul dimineţii de miercuri în staţiunile de schi din zona Lacului Tahoe din California, printre care Truckee şi South Lake Tahoe, şi în Stateline şi Incline Village din statul vecin, Nevada.

Atena este paralizată de cea mai grea iarnă din ultimul deceniu / FOTO

Conform previziunilor meteorologilor, la altitudini de peste 2.000 de metri stratul de zăpadă va avea între 1,5 şi 3 metri, iar vântul va bate în rafale cu viteze de până la 160 km/h de-a lungul lanţului muntos Sierra Nevada. În aceste regiuni au fost emise şi avertismente de avalanşe.

"Cei care se aventurează afară ar putea să se rătăcească şi să devină dezorientaţi. În consecinţă, persoanele din zonele vizate de avertismente sunt sfătuite să rămână la adăpost", conform serviciului meteorologic.

Drumurile, printre care şi Interstate 80 din apropierea graniţei dintre California şi Nevada, au fost închise miercuri noaptea. Şcolile din regiune au fost închise.

Celebrele staţiuni de schi din Franţa sunt afectate de lipsa zăpezii

Câteva avertismente de inundaţii au rămas în efect până miercuri dimineaţa pentru regiuni mai joase din centrul Californiei şi vestul statului Nevada, unde se pot produce viituri pe cursurile de apă.

Ploile puternice au dislocat un perete de noroi care peste o casă în Fairfax, California, blocând un cuplu în vârstă împreună cu două nepoate. Pompierii au intervenit şi au salvat această familie.

Acesta a fost cel de-al patrulea episod de ploi şi ninsori severe produse în California în ultima lună. Aceste episoade de precipitaţii abundente sunt provocate de o pătură densă de umezeală transportată deasupra Californiei dinspre Pacific.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.