Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe state vor să își închidă frontierele pentru imigranți

refugiati granita

Ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz, a declarat ca dupa ce Austria isi va inchide frontierele pentru refugiati si Slovenia, Croatia, Serbia si Macedonia vor proceda la fel. În a patra zi a turneului balcanic, seful diplomatiei austriece s-a intalnit la Tirana cu ministrul albanez de externe, Ditmir Bushati.

Sebastian Kurz a avertizat ca teoretic este posibil ca ruta balcanica a refugiatilor sa se modifice. Bushati a spus ca daca frontiera eleno-macedoneana va fi inchisa, statele vecine vor ajunge in focarul crizei.

"Noi urmarim cu atentie toate rutele, care ar putea fi folosite de refugiati" - a subliniat Bushati, adaugand ca Albania impreuna cu Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiati a elaborat un plan pentru aceasta situatie.

"La fel ca si celelalte state din Balcanii de Vest, Albania are capacitati si resurse financiare limitate, dar in colaborare cu statele vecine va asigura securitatea la frontiere" - a spus Bushati, adaugand ca deocamdata Albania nu intentioneaza sa-si inchida frontierele.

Seful diplomatiei albaneze a multumit omologului sau pentru sprijinul nelimitat pe care Austria il acorda apropierii Albaniei de Uniunea Europeana. Sebastian Kurz a anuntat ca Austria va pleda ca Tirana sa inceapa negocierile de aderare cu UE, dar pana atunci Albania va trebui sa inceapa reformele in sistemul de justitie. "Reforma justitiei este piatra de temelie pentru inceperea negocierilor cu Bruxelles-ul" - a transmis Kurz adaugand ca aceasta se va reflecta pozitiv si asupra climatului de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.