Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu CONTESTĂ rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova a depus marţi o sesizare la Curtea Constituţională (CC) a republicii, în care acuză faptul că "alegerile (prezidenţiale) nu au fost libere şi corecte", informează Deschide.md, potrivit agerpres.

"Curtea Constituţională a decis să organizeze şedinţa de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale (CEC) în lipsa mea. Chiar dacă noi am cerut amânarea şedinţei doar cu o zi, Curtea s-a grăbit să stabilească şedinţa pentru azi (marţi)', a notat lidera PAS, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

CiteÅŸte ÅŸi: Gorbaciov nu exclude renaÅŸterea URSS

Potrivit Maiei Sandu, "CEC a refuzat sa examineze' contestaţiile PAS, "iar instanţa a stabilit că nu sunt de competenţa ei'. "Astăzi vom vedea cum califică membrii CC aceste încălcări şi derapaje din partea instituţiilor statului. Vom avea un tablou complet a ceea ce înseamnă astăzi statul în Republica Moldova', a subliniat lidera PAS.

"Statul, sau cei care au ajuns să-l reprezinte fără să ne reprezinte pe noi, a fost surd şi mut la ilegalităţile comise în campanie, iar uneori a fost parte la aceste ilegalităţi", a notat Maia Sandu. "Aceste alegeri nu au fost libere şi corecte, de aceea contestăm rezultatul anunţat de CEC', a adăugat ea.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova examinează marţi adresarea CEC cu privire la confirmarea rezultatului scrutinului prezidenţial şi validarea mandatului preşedintelui Republicii Moldova.

Preşedintele CC, Alexandru Tănase, a declarat la începutul şedinţei că până acum nu au fost depuse contestaţii din partea candidatului la prezidenţiale, Maia Sandu, un astfel de document fiind înregistrat abia marţi.

Citeşte şi: R. Moldova. Ministrul Apărării, singurul unionist din guvern, rămâne fără sprijin politic

Socialistul prorus Igor Dodon a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie din Republica Moldova cu peste 52% din voturi, învingând-o pe contracandidata proeuropeană Maia Sandu, votată de aproximativ 48% dintre alegători.

Odată cu anunţarea rezultatelor, atât Maia Sandu, cât şi reprezentanţii diasporei au atacat decizia CEC în instanţă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.