Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea austriecilor APROBĂ închiderea grădiniţelor musulmane

AP
austria, gradinite

Majoritatea austriecilor susţin ideea ministrului de externe al Austriei, Sebastian Kurz, preşedinte în exerciţiu al OSCE, privind necesitatea închiderii grădiniţelor exclusiv musulmane şi a traseului de migraţie prin Marea Mediterană spre Europa, rezultă dintr-un sondaj de opinie dat publicităţii miercuri, realizat la comanda Partidului Popular Austriac (OVP) şi efectuat de platforma de cercetare Marketagent, informează agenţia de presă TASS, potrivit agerpres.

Astfel, 78% dintre respondenţi s-au pronunţat în favoarea limitării afluxului de refugiaţi prin Marea Mediterană spre continentul european. Doar 22% consideră o astfel de măsură exagerată şi nu susţin introducerea de restricţii.

Avertisment DUR venit de la Viena. Începe MAREA ISLAMIZARE a Balcanilor!

În problema grădiniţelor exclusive pentru copiii musulmani din Austria, 80,2% dintre intervievaţi şi-au exprimat susţinerea pentru închiderea lor, iar 19,8% nu vor să schimbe nimic.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 500 de persoane cu vârste între 16 şi 69 de ani, precizează cotidianul Kronen Zeitung.

La mijlocul lui iunie, şeful diplomaţiei austriece Sebastian Kurz a propus închiderea traseului pentru refugiaţii din Africa şi Orientul Mijlociu via Marea Mediterană spre Europa, fiind susţinut în acest demers de ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka. De asemenea, Kurz a propus sistarea ajutorului pentru Africa din partea UE pentru refuzul de a-i primi înapoi pe refugiaţi.

În ceea ce priveşte grădiniţele exclusiv pentru copiii musulmani, Kurz a declarat că acestea trebuie închise, pentru că nu contribuie la integrarea copiilor, îi izolează pe criterii religioase şi de limbă şi cultivă de la vârstă fragedă o aşa-zisă societate paralelă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.