Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea românilor au ales să petreacă în țară mini-vacanța de 1 Decembrie; city-break-urile și călătoriile personalizate preferate în afara granițelor

vacanta, turism, strainatate

Majoritatea românilor au ales destinații autohtone pentru a-și petrece minivacanța de 1 Decembrie, preferate fiind Valea Prahovei și stațiunile balneare au precizat, pentru agerpres, mai mulți turoperatori.

Bugetul mediu alocat pentru călătoriile în țară a fost de 800 lei de persoană, în timp ce pentru minivacanța în străinătate românii au alocat 320 euro de persoană.

"Cei mai mulți români au ales să petreacă în țară minivacanța de 1 Decembrie, Valea Prahovei fiind destinația preferată. Nu vor fi ocolite nici stațiunile balneare din țară și Delta Dunării. Cele mai căutate destinații externe sunt, în acest an, capitalele europene. Destinații clasice de city break — Viena, Paris, Londra și Praga, unde turiștii se pot bucura în această perioadă și de târgurile de Crăciun. Le recomandăm destinații cu temperaturi blânde precum Cipru și Malta sau, de ce nu, Tenerife", a precizat, Cosmin Marinof, director național de vânzări la TUI Travel Center/Eurolines.

Tariful mediu pentru un city break de trei nopți care include transport cu avionul și cazare într-un hotel de 4 stele a fost de aproximativ 320 euro/persoană în timp ce pentru destinațiile interne bugetul mediu alocat pentru minivacanța de 1 decembrie a fost de 190 euro/persoană.

Cei care au avut posibilitatea să-și aloce mai multe zile de concediu pentru această minivacanță au optat pentru destinații mai îndepărtate, exotice, precum Thailanda sau Cuba.

"Consider că vacanțele tailor made (personalizate) sunt o alternativă bună deoarece turiștii noștri combină aceste patru zile libere cu încă patru de concediu și câștigă o vacanță exotică. Românii care au ales pachetele în destinații extra-europene pentru minivacanța de 1 decembrie au optat pentru sejururi de 7 sau 9 nopți la destinație și fac parte din categoria turiștilor care nu mai pleacă de Revelion sau de Crăciun din țară și folosesc aceasta oportunitate, mai ales că prețurile acestor pachete sunt mai avantajoase decât de Revelion", a spus Sorin Stoica, CEO Eturia.

Printre destinațiile cerute pentru începutul lunii decembrie se numără Maldive și Mauritius (1.450 euro/persoană), Punta Cana și Cuba (1.350 euro/persoană) sau chiar pachete în grup în India (1.290 euro/persoană). De asemenea, turiștii Eturia au ales și Mexic, Cuba, Seychelles, Mauritius, Tanzania, Singapore și Thailanda.

"Turiștii care aleg călătoriile în minivacanța de 1 decembrie au vârste cuprinse între 35-50 ani. Există clienți pentru fiecare destinație și pentru fiecare pachet. Locurile pentru vacanțele asociate acestei perioade au fost vândute cu două luni înainte", spune Sorin Stoica.

Vânzări mari au fost și pentru stațiunea Băile Felix, la hoteluri de 3 și 5 stele cu SPA propriu, pachete de 3-4 nopți, cu prețuri între 600-800 de lei.

"Cele mai bine vândute pachete sunt, pentru noi, în Ungaria (băi termale), unde un sejur scurt (3 nopți) costă aproximativ 200 de euro/persoană. Un real succes a avut programul de Thailanda, o combinație Bangkok și Phuket, de la 1.495 euro/persoană", a spus Lucia Morariu, general manager Eximtur.

Alte zone de interes major au fost Sinaia și Bușteni, cu vânzări record pentru această perioadă.

În ceea ce privește destinațiile externe, clasamentul după volumul de vânzări este dominat de Thailanda, Maldive, Ungaria Slovenia, Austria, Germania, Italia.

Cele mai lungi sejururi sunt pentru Thailanda și Maldive (8-10 zile). Pentru Thailanda, tarifele pleacă de la 1.300 de euro/persoană, iar pentru Maldive de la 2.800 de euro/persoană.

'Pachetele pentru vacanța de 1 Decembrie în România s-au vândut cu mult timp înainte. Sunt patru zile de vacanță pe care românii au vrut să le petreacă în stațiuni balneare pentru a se bucura de terapii și relaxare la piscina interioară, ori la munte sau pe litoral, la hotelurile care sunt deschise iarna. Pentru bucureșteni, Valea Prahovei, Poiana Brașov, Bran, Moeciu, Călimănești — Căciulata au fost cele mai solicitate', a spus Dan Dumitru, director de marketing la agenția Paralela 45.

Pentru vacanța la o vilă de trei stele din Sinaia turiștii au plătit 472 de lei/persoană, în timp ce pentru un hotel de trei stele în Predeal, 460 de lei/trei nopți, iar la Balvanyos, pentru un hotel de 4 stele, patru nopți, cazare cu demipensiune, acces la centrul termal, plimbare cu sania trasă de cai, cină cu barbeque, 321 de euro/persoană. La Călimănești-Căciulata, prețul pornește de la 80 de lei/persoană/noapte.

În afara României, circuitul în Israel și Iordania din Iași, vacanța la Viena de la Cluj-Napoca, pachetele pentru Israel, Budapesta cu Viena, Praga, Amsterdam ori Lisabona, au fost cele mai vândute. Pachetele au pornit de la 300 de euro/persoană. Circuitul de Republica Moldova, de trei nopți, cu transport cu autocarul și excursie cu degustare de vin în orașul subteran Cricova a costat 185 de euro de persoană și a fost unul dintre cele mai bine vândute.

'Cu minivacanța de 1 decembrie suntem la două săptămâni după reducerile de Black Friday și cu 3 săptămâni înainte de Sărbătorile de iarnă. Românii vor să valorifice perioada liberă dar fără investiții majore care să le dea bugetul peste cap', precizează Matei Psatta, marketing manager Vola.ro.

Conform acestuia, peste 30% dintre rezervări sunt făcute cu o săptămână înaintea plecării, iar prețul rămâne cel mai important criteriu în alegerea destinației. Se pare că minivacanța de 1 Decembrie oferă un prilej de a reveni în țară și românilor care locuiesc în străinătate. Aceștia aleg să profite astfel de prețurile mai bune decât de sărbători, de disponibilitatea mai mare a biletelor de avion, de aeroporturile mai libere. De aceea, aproximativ 30% dintre rezervările de bilete de avion au ca destinație orașe din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.