Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malaezia va trimite corpul fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un în Coreea de Nord

coreea de nord

Corpul lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur în luna februarie, va fi trimis în Coreea de Nord, a declarat joi premierul malaezian Najib Raza, punându-se astfel capăt conflictului diplomatic izbucnit în urmă cu aproape şapte săptămâni între cele două ţări, relatează AFP şi Reuters. În plus, nouă malaezieni reţinuţi de autorităţile nord-coreene la Phenian de la începutul conflictului diplomatic declanşat de moartea lui Kim Jong-Nam se vor putea întoarce în ţara lor, a afirmat Najib într-un comunicat. Avionul la bordul căruia se vor afla cei cinci cetăţeni malaezieni urmează să ajungă la Kuala Lumpur vineri dimineaţa, la ora 05:00 ora Malaeziei (21:00) GMT.

'După finalizarea autopsiei şi primirea unei scrisori din partea familiei persoanei decedate care solicită ca trupul să fie trimis în Coreea de Nord, medicul legist a aprobat transferul rămăşiţelor pământeşti', a spus Najib în comunicat, care nu menţionează însă numele lui Kim Jong-Nam. Acesta din urmă a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur pe data de 13 februarie, conform Agerpres.

Poliţia maleziană a afirmat că fratele vitreg al liderului nord-coreean a fost ucis de două femei - o indoneziancă şi o vietnameză - care i-au aruncat în faţă agent neurotoxic VX, extrem de puternic. Cele două femei au fost acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam. O declaraţie publicată de guvernul nord-coreean arată că cele două ţări au reuşit, în urma unei reuniuni la Kuala Lumpur, 'să rezolve problemele care au rezultat din decesul unui cetăţean al RPDC' în Malaezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.