Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mălin Bot, acuzații grave la plecarea de la EvZ: Ni s-a reproșat că nu suntem uniți ca Antena 3

ev.ro
Malin Bot

Mălin Bot părăsește cu scandal funcția de radactor-șef al ediției online a cotidianului Evenimentul Zilei. Într-un răspuns pentru Mircea Badea, care l-a atac în emisiunea de marți seara, Bot lansează acuzații la adresa foștilor colegi. Mai precis, la adresa conducerii EVZ. Cea mai surprinzătoare acuzație se referă la faptul că, după reținerea lui Dan Andronic (patronul EVZ) de către DNA, conducerea editorială dorea ca ziarul să-i ia apărarea patronului, iar redacția să fie unită, la fel ca oamenii de la Antena 3 care îl apără pe Voiculescu.

Vezi și: Rareș Bogdan, despre poziţia Ambasadei SUA la București: Nu lămurește lucrurile

Mesajul publicat de Mălin Bot pe pagina sa de Facebook:

„Nu ma mir ca l-a luat prin surprindere. Oamenii care slugaresc patronii cu orice comanda primesc nu pot intelege ca exista si alta atitudine.

Am aflat de la un bun amic, eu incerc sa ma detasez o saptamana de stiri si emisiuni, ca Mircea Badea a profitat de contextul plecarii mele de la EVZ, pentru a ma ataca iar, pe Antena 3, in stilul lui obisnuit.

Ar trebui sa-i dau un raspuns in acelasi ton, dar intrucat Badea are si calitatea de "parat" intr-un proces derulat la Tribunalul Bucuresti ma abtin sa spun ceea ce ar merita sa auda.

Ma rezum doar la cateva fapte indubitabile si incontestabile care pun in lumina corecta situatiile noastre.

1. De cand patronul Antena 3, Dan Voiculescu, a inceput sa aiba probleme cu legea si pana dupa condamnare Mircea Badea a fost o maciuca de dat in cap Justitiei. Si-a servit patronul infractor, impotriva sistemului judiciar, cu obedienta, euforie, din toata fiinta lui, ca un lacheu desavarsit.

2. Cand patronul EVZ Dan Adronic a inceput sa aiba probleme cu legea si a fost retinut, EVZ.RO a prezentat stirea ca pe orice alta stire si subiectul a stat deschidere de site (articol principal) opt ore pe parcursul zilei, fiind relatat cazul exact asa cum o faceau toate mediile de informare in masa.

In ziua aceea, la emisiunea Evenimentul zilei, retinerea lui Dan Andronic si compania a fost prima stire prezentata. Fara "telepatia", fara "jos labele de pe EVZ", fara vreo soparla care sa induca publicului impresia ca se comite vreun abuz.

Am spus doar atat: Pentru ca Dan Andronic este patronul EVZ si eu sunt angajat aici nu am sa fac niciun comentariu, am incredere ca Justitia va afla adevarul".

Asa mi-a dictat mie constiinta ca trebuie sa fac.

Cand Simona Ionescu, redactorul-sef EVZ, m-a chemat la ea in birou sa imi fluture pe sub nas un document scris de avocatul lui Dan Andronic, cu reprosul ca nu suntem "uniti ca Antena 3", i-am spus:

Daca vreti acum sa faceti cu EVZ.RO ce a facut Voiculescu cu redactiile lui, eu nu particip la asa ceva. Va asumati public decizia asta si apoi anuntati ca ma dati pe mine afara pentru ca refuz asa ceva. Le-am spus asta si intr-o sedinta de redactie care a degenerat in discutii mult mai urate. Cel mai urat moment a fost cel in care mi s-a reprosat ca sunt taliban nu stiu sa invat nimic din "cat de uniti sunt cei de la Antena 3".

Ma opresc aici cu descrierea acelei discutii.

Nimeni nu poate sa aduca un rand din vreun editorial sau orice alt text al meu, o declaratie a mea din vreo emisiune sau vreo atitudine a mea din redactie in care eu sa fi luat apararea patronului impotriva legii si a Justitiei, impotriva principiilor in care am crezut cand am revenit la EVZ, in 2012, si pe care le-am sustinut atat de mult pana in ultima zi cand mi s-a permis sa fac emisiunea noastra.

Asta e diferenta dintre noi.

Mircea Badea nu intelege, pentru ca ar mentalitate de umil servitor si nu concepe alt mod de actiune.

Am facut referire la momentul cu Simona Ionescu si pentru ca am citit ce a scris despre mine pe FB si mi s-a parut ca incearca sa induca lumea catre o interpretare gresita a plecarii mele.

Daca tot voia sa intervina public in aceasta discutie, mai bine relata ce am vorbit noi doi, timp de 40 de minute, in discutia din ziua plecarii mele sau toate certurile din ultimele 6 luni. A fost o discutie fara perdea, fara menajamente pe care au auzit-o multi colegi.

Eu nu am sa continui in zona asta pentru ca, asa cum am declarat de la bun inceput pentru Pagina de Media, nu vreau sa spun lucruri care sa puna intr-o lumina nefavorabila redactia si mai ales pe colegii de la EVZ la care tin foarte mult si care incearca sa isi faca onest meseria cum pot ei. Am luat o decizie, trebuia sa o anunt public si sa o explic celor care au incredere in mine si merg mai departe.

Dar, in acelasi timp, trebuie sa spun si asta public, pentru ca acesta este adevarul: Din momentul retinerii lui si pana la ultima noastra discutie de ieri, niciodata Dan Andronic nu mi-a reprosat, in discutiile telefonice sau de la redactie, ca nu i-am luat apararea in dosarul penal.

De altfel, el a anuntat ca s-a retras din conducere si l-a lasat director pe Ion Cristoiu.

Am vorbit pe tema asta si de fiecare data i-am spus ce am spus si la TV: Oamenii ca tine, Voiculescu, Ghita, Udrea, Ponta, care aveti atat de multi bani si atat de multa putere, puteti beneficia de avocati atat de buni incat eu cred ca e imposibil sa va nedreptateasca cineva in Justitie. Nu puteti sa fiti victime, ca un necunoscut care e aparat de un avocat din oficiu.

Am citit zilele acestea, impresionat, mesajele dumneavoastra. Sunt mii de mesaje aici, pe privat, in diverse grupuri de pe Facebook si pe alte retele sociale. Nu credeam ca e posibil sa fie atat de multa lume care intelege bine decizia mea si care ma sustine.

Am observat ca unii dintre dumneavoastra ati inteles ca am renuntat la jurnalism.

Tuturor va spun ca nu am renuntat. Toata sustinerea aceasta coplesitoare pentru mine ma obliga sa merg mai departe si veti vedea ca acesta este doar un nou inceput. Am de gand sa va fiu alaturi la fel de mult.

Am dorit doar sa imi iau cateva zile libere pentru a incarca bateriile.”

Vezi și: Iohannis, critici dure pentru politicieni. Aluzii și la 'fenomenul PRU'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.