Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malta interzice alimentarea unei nave de război ruseşti

Malta a retras permisiunea de realimentare în insulă acordată unui petrolier militar rus, în urma presiunilor internaţionale, scrie vineri cotidianul Times of Malta, la două zile după ce nave ale Moscovei şi-au anulat planurile de escală în portul spaniol Ceuta, enclavă situată în nordul Marocului, vizavi de Gibraltar, transmite DPA, potrivit agerpres.

Tancul petrolier RFS Dubna primise săptămâna trecută aprobarea Ministerului de Externe maltez de a ancora în Malta timp de trei zile, începând din 4 noiembrie, potrivit unui document consultat de publicaţie.

Citeşte şi: Înainte să plece de la Casa Albă, Obama a scurtat pedepsele pentru aproape 100 de deţinuţi

Citând surse rămase anonime, Times of Malta scrie că guvernul a decis să retragă autorizaţia în urma protestelor formulate de SUA şi de Marea Britanie, aflate într-un conflict cu Rusia din cauza implicării acesteia în războiul din Siria.

Ministrul de externe maltez, George Vella, a insistat joi că nicio navă rusească nu se va realimenta în Malta, el evitând însă să răspundă întrebărilor legate de eventuale presiuni exercitate de alte guverne.

Citeşte şi: Un avion NEIDENTIFICAT s-a prăbuşit în mare

O petiţie online postată cu câteva ore mai devreme cerea guvernului maltez să nu fie complice la crime de război şi să interzică intrarea navelor ruse.

În urmă cu două zile, Moscova şi-a retras cererea ca flotila rusă care se îndreaptă către Siria să se realimenteze în portul Ceuta. Ministerul de Externe spaniol a făcut acest anunţ după ce aliaţii NATO au criticat Madridul pentru decizia de a permite realimentarea la Ceuta a navelor de război ruse, în cadrul campaniei militare în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.