Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevre subterane pentru un candidat unic al dreptei în Capitală

Catalin predoiu Nicusor Dan

Alegerile locale într-un singur tur îi dezavantajează pe contracandidaţii PSD în Capitală. Dacă nu se întâmplă o minune în ultima săptămână de campanie, Gabriela Firea câştigă lejer cursa pentru Primăria Generală. În aceste condiţii, singura şansă a contracandidaţilor pare să fie o retragere (declarativă, pentru că de pe buletinul de vot nu se mai poate retrage nimeni) a lui Predoiu sau a lui Nicuşor Dan.

Vezi şi: Băsescu denunţă legea electorală: Românii nici nu ştiu că sunt alegeri locale

Cătălin Predoiu a propus realizarea unui sondaj în ultima săptămână de campanie, iar cel mai bine plasat candidat de dreapta să fie susţinut de ceilalţi candidaţi anti-PSD. Problema e că atât Predoiu, cât şi Nicuşor Dan susţin că se află pe locul doi în preferinţele electoratului, iar Robert Turcescu nici nu vrea să audă de retragere. "Ar fi ridicol ca eu, care sunt in aceasta lupta de 10 ani, să mă retrag în fata domnului Predoiu, o persoană distinsă, dar care a venit în povestea asta de două-trei săptămâni", a precizat Nicuşor Dan.

Vezi şi: Încă un ministru din Guvernul Ponta este vizat de DNA (surse)

Minunea anti-PSD ar putea fi chiar o retragere a lui Cătălin Predoiu, candidatul PNL. Potrivit unor surse politice, acesta şi-a manifestat în anumite cercuri disponibilitatea pentru un astfel de pas. Manevrele necesare ar fi cele de convingere a conducerii PNL, însă este mai puţin probabil ca liderii liberali să fie de acord să se predea lui Nicuşor Dan. Problema este generată în principal de faptul că USB, formaţiunea condusă de Nicuşor Dan, are proprii candidaţi la primăriile de sector, Consiliul General şi consiliile de sector. Astfel, o susţinere venită din partea liberalilor pentru Nicuşor Dan ar putea creşte şi procentele USB la urne, în dauna celor ale PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.