Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestații de stradă violente în Grecia! Un miting pentru DA și unul pentru NU sunt acum la Atena

Aproximativ 15.000 de persoane manifestau, vineri seara, la Atena, pentru 'Nu' în cadrul referendumului de duminică, în timp ce 12.000 pentru 'Da', în cadrul a două mitinguri distincte ce au loc în capitala elenă, relatează AFP.

În Piaţa Syntagma, în apropierea clădirii parlamentului, manifestanţii pentru un 'Nu' la măsurile de rigoare propuse de creditorii internaţionali continuau să vină în acest loc, în timp ce, la o distanţă de mai puţin de un kilometru, susţinătorii unui răspuns 'Da' la referendum scandau sloganuri în favoarea Europei.

Potrivit Reuters, la manifestaţia din Piaţa Syntagma au izbucnit ciocniri între poliţie şi manifestanţi, forţele de ordine fiind nevoie să facă uz de grenade paralizante.

Grecia urmează să organizeze duminică un referendum privind acordul cu creditorii internaţionali, un scrutin care ar putea decide viitorul său în cadrul zonei euro după ce nu a putut achita o rată de împrumut către Fondul Monetar Internaţional (FMI) în valoare de 1,6 miliarde de dolari până la 30 iunie, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.