Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţie a anarhiştilor greci la Ambasada Spaniei din Atena

grecia, greva

În jur de douăzeci de anarhişti greci au dat buzna miercuri în clădirea Ambasadei Spaniei din Atena pentru a denunţa "reprimarea" de către Madrid a aspiraţiilor secesioniste catalane, dar şi "naţionalismul burghez" catalan, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei. Revendicându-se membri ai grupului Rubicon, un obişnuit al acestui gen de acţiuni împotriva a tot felul de ţinte politice, mediatice şi economice la Atena, manifestaţii au forţat o fereastră a Ambasadei, situată mai jos de Acropole.

Ei au aruncat manifeste în şi în faţa clădirii, în timp ce poliţia încercuia locul. Nouăsprezece persoane au fost arestate la ieşirea lor şi conduse la sediul poliţiei din Atena. "Suntem de partea oprimaţilor catalani, spanioli şi basci, contra violenţei din partea statului şi represaliilor", se sublinia în manifeste.

Apărut în 2015, Rubicon a atacat în septembrie birourile Turkish Airlines din Atena, pentru a denunţa epurările întreprinse de regimul turc după puciul eşuat din iulie 2016, conform Agerpres. Poliţia din Grecia arestează frecvent membri ai acestui grup, apoi îi eliberează în condiţiile în care acţiunile lor nu se soldează cu răniţi sau pagube importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.