Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţie de amploare în Bucureşti: 100 de ani de la un GENOCID nerecunoscut oficial de România

genocidul armenilor

Vineri, 24 aprilie, de la ora 19.15, în Bucureşti are loc o manifestaţie de solidaritate cu poporul armean, la 100 de ani de la genocidul armenilor - o serie de evenimente care au dus la moartea a aproximativ 1,5 milioane de armeni.

"Clubul Armenilor din România invită toate persoanele care doresc să se solidarizeze cu poporul armean din întreaga lume, să vină la Piaţa Victoriei în Bucureşti pe 24 aprilie 2015, ora 19:15, la o manifestare paşnică la care vor participa personalităţi marcante din lumea politică şi culturală armeană şi română", se arată în anunţul Clubului Armenilor din România.

Locul evenimentului este Piaţa Victoriei - Alveola Parcul Kiseleff, de la ora 19:15 până la ora 21:00. La manifestaţie sunt aşteptate persoane din mai multe oraşe. Anterior, în cursul zilei de vineri, au loc o slujbă la Catedrala Armeană din Bucureşti (11.00), depunere de coroane la Monumentul Genocidului Armean, din curtea Catedralei, şi vernisajul unei expoziţii tematice la Muzeul Ţăranului Român (16.30).

În ciuda evoluţiilor pe plan european, România ezită în continuare să folosească termenul "genocid" în privinţa evenimentelor din 1915, de care s-a făcut vinovat Imperiul Otoman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.