Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţii anti-Trump la Londra şi New York/ VIDEO

twitter.com
antitrumpmiting

Manifestaţii anti-Trump au avut loc luni la Londra, New York şi mai multe mari oraşe americane, transmite AFP preluat de agerpres.

Conform acesteia, câteva mii de manifestanţi s-au adunat luni seara în faţa parlamentului din capitala britanică pentru a protesta faţă de vizita de stat a lui Donald Trump în Regatul Unit, prevăzută pentru acest an. 

Este cea de-a treia manifestaţie londoneză de acest fel, prima, din 30 ianuarie, reunind zeci de mii de persoane, iar cea de-a doua, la începutul lui februarie, circa zece mii de persoane. 

Manifestaţia de luni a fost organizată în timp ce parlamentarii britanici dezbăteau problema respectivei vizite de stat la Londra a preşedintelui american, aproape 1,9 milioane de persoane semnând o petiţie ce solicită transformarea acesteia în simplă vizită oficială. 

Dezbaterea nu face obiectul vreunui vot şi nu va avea influenţe decât de ordin psihologic asupra guvernului. 

"Vizita trebuie să aibă loc, va avea loc şi, când va avea loc, eu cred că Regatul Unit va oferi o primire politicoasă şi generoasă preşedintelui Donald Trump", a răspuns parlamentarilor secretarul de stat de la Afaceri Externe, Alan Duncan. 

Tot luni, de Ziua Preşedinţilor, sărbătorită în SUA, mii de manifestanţi anti-Trump au ieşit în stradă la New York şi în mai multe mari oraşe americane. 

Potrivit AFP, circa 10.000 de persoane, după o estimare oficială a poliţiei, de toate vârstele şi originile, strigând "Nu preşedintele meu!", s-au adunat în faţa Trump International Hotel din New York, aproape de Central Park, pentru a-şi exprima din nou opoziţia faţă de miliardarul republican a cărui alegere a scos în evidenţă diviziuni profunde în societate. 

Activiştii anti-Trump au făcut apel la transformarea festivităţilor tradiţionale prilejuite de 'Presidents Day' într-un 'Not My President Day', cu adunări organizate în mai multe oraşe precum Los Angeles, Chicago, Atlanta şi Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.