Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţii pentru a-i cere preşedintelui Trump să-şi facă publice declaraţiile de venit şi impozit

Donald Trump femei

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe americane pentru a-i cere preşedintelui Donald Trump să-şi facă publice declaraţiile de venit şi impozit, un gest de transparenţă pe care miliardarul refuză să-l întreprindă, relevă AFP potrivit agerpres.

La Washington, mai multe mii de oameni au mărşăluit pe Pennsylvania Avenue, plecând de la Capitoliu, strigând "Ruşine!" la trecerea pe sub ferestrele hotelului Trump. 

Ei afişau pancarte cu texte precum "Ce ascunzi?" sau insinuând conflictele de interese cu Rusia, iar organizatorii au adus un mare Donald Trump gonflabil în formă de pui, pentru a simboliza presupusa spaimă a preşedintelui american. 

Alte mii de persoane au manifestat de asemenea în New York, Philadelphia, Boston, Seattle, San Francisco, Los Angeles şi în alte oraşe americane. 

Demonstraţiile au fost organizate simbolic la câteva zile de data limită, 18 aprilie, a declaraţiilor de venit pentru 2016 în Statele Unite. 

Toţi preşedinţii şi candidaţii recenţi la Casa Albă şi-au publicat declaraţiile fiscale într-unul sau mai mulţi ani, o tradiţie care vizează identificarea unor eventuale conflicte de interese. 

Legea nu obligă în prezent decât la publicarea unei declaraţii financiare care dă o aproximare a patrimoniului, datoriilor şi veniturilor, dar nu permite de exemplu verificarea valorii impozitelor plătite. 

Această informaţie are o importanţă pentru detractorii liderului de la Casa Albă, căci fostul dezvoltator imobiliar s-a lăudat că a ştiut să utilizeze toate exceptările de impozit legale pentru a-şi reduce la minim evaluarea de impozitare. 

Trump îşi justifică refuzul de a publica aceste documente prin controalele fiscale la care este supus. 

"A publica declaraţia sa de impozit este bara etică cea mai joasă posibil pentru un preşedinte", a spus manifestanţilor senatorul democrat Ron Wyden, "şi noi vom cere ca el să o atingă". 

Preşedintele american nu se află la Washington în acest weekend, ci la proprietatea sa Mar-a-Lago, din West Palm Beach, în Florida. 

Inclusiv acolo, potrivit EFE, au manifestat câteva sute de persoane, circa 700 conform organizatorilor, aceştia purtând pancarte precum "show me the money" (arată-mi banii -n.red.), pentru a-i cere lui Trump să-şi publice declaraţiile de impozit, la fel cum au făcut predecesorii săi la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.