Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănoiu a vorbit despre acordarea de şanse egale în procesul de relocare a două agenţii europene

MAE

Secretarul de stat Bogdan Mănoiu (MAE) a vorbit, marţi, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Generale, despre necesitatea acordării de şanse egale în procesul de relocare a două agenţii europene, după Brexit, în contextul în care ţara noastră şi-a exprimat intenţia de a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Delegaţia României la reuniune a fost condusă de secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Bogdan Mănoiu, arată un comunicat al MAE transmis Agerpres. Pe agenda evenimentului au figurat pregătirea Consiliului European Articolul 50 şi pregătirea aprobării procedurii care conduce la o decizie privind relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente şi a Autorităţii Bancare Europene în contextul retragerii Marii Britanii din Uniune.

Negociatorul şef al UE Michel Barnier a prezentat principalele rezultate ale primei runde de negocieri Uniunea Europeană în format de 27 de state -Marea Britanie desfăşurată luni. Principalul punct de dezbatere în cadrul reuniunii a vizat documentul propus de Comisia Europeană în care este detaliată procedura de luare a deciziei privind relocarea celor două agenţii care, în prezent, îşi au sediul în Marea Britanie. Aprobarea formală a acestui document urmează să aibă loc în cadrul Consiliului European. În contextul în care România şi-a anunţat oficial intenţia de a candida pentru relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente, secretarul de stat Mănoiu, pe baza mandatului încredinţat de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a reiterat poziţia României pe această temă, precum şi sprijinul pentru o procedură de selecţie echitabilă pe baza unei abordări transparente şi principiale la nivel UE. În acest sens, a evidenţiat că unul dintre aspectele fundamentale ale procesului de relocare este acela de a păstra unitatea UE27, precizează sursa citată.

De asemenea, secretarul de stat Bogdan Mănoiu a subliniat necesitatea acordării unei ponderi egale tuturor celor şase criterii de selecţie, inclusiv criteriului geografic care este foarte important pentru România. Totodată, a relevat că există încă state membre, inclusiv România, care nu găzduiesc nicio agenţie europeană, subliniind că această circumstanţă ar trebui să fie reflectată în procesul final de decizie, adaugă MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.