Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mare sărbătoare în familia unui fost ministru și diplomat român

Iulia Motoc

Singurul judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Iulia Motoc, are motive de sărbătoare. Fosta judecătoare a Curții Constituționale împlinește, duminică, o jumătate de veac, prilej cu care familia și prietenii i-au urat La mulți ani!

Iulia Antoanella Motoc s-a născut,la Timișoara este judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului.

A fost membru al Comitetului pentru Drepturile Omului. Este profesor universitar în cadrul Universității Bucureștiși avocat în cadrul Baroului București. Iulia Motoc a fost judecător la Curtea Constituțională a României între anii 2010 și 2013. În octombrie 2013 a fost aleasă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Pe data de 18 decembrie 2013 a depus jurământul și a fost oficial desemnată judecător. Este director al EIUC. Iulia Motoc este căsătorită cu fostul ministru al apărării, Mihnea Motoc, cu care are bun fiu. Este doctor în filosofie, Universitatea din București, Facultatea de Filosofie,1999, Doctor în Drept Internațional public, Universitatea "Paul Cezanne" Aix-Marseille, Facultatea de Drept (tres bien avec les felicitations du jury), 1996.

Are studii de Literatură franceză modernă, Universite Aix-Marseille.Master (DEA) în Drept Internațional Public, Facultatea de Drept, Universitatea "Paul Cezanne", Aix-Marseille, 1991. Licenta, Universitatea din București, Facultatatea de Drept. A studiat la Liceul de matematică-fizică "Gheorghe Lazăr", București, secția matematică-fizică,este Profesor universitar al Facultății de Științe Politice, Universitatea din București, (2002-prezent), Avocat, Baroul București (1995-prezent).

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.