Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie ar putea trece la un alt model economic dacă nu va obţine acces pe piaţa unică

UK Marea Britanie

Marea Britanie ar putea trece la un alt model economic şi fiscal pentru a-şi menţine competitivitatea dacă va părăsi Uniunea Europeană fără a obţine accesul dorit pe piaţa unică europeană, a indicat duminică ministrul finanţelor, Philip Hammond, transmite AFP şi Reuters. 

'Ar trebui să fim capabili să găsim un acord care să permită, pe bază de reciprocitate, accesul la pieţele noastre respective fără integrarea politică pe care a implicat-o aderarea la UE', a declarat Hammond, într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag. 

Cu două zile înaintea unui discurs cheie în care prim-ministrul Theresa May va prezenta planurile guvernului pentru Brexit, Hammond a reiterat că 'mesajul referendumului este acela că trebuie să ne controlăm politica de imigraţie'. 

'Chestiunea se referă la libertatea de circulaţie pentru a veni la muncă, la libertatea de instalare şi la libertatea de a înfiinţa o firmă', a mai spus ministrul. 

Marea Britanie 'numără 3 milioane de migranţi europeni care lucrează' în această ţară şi 'nu avem şomaj, aşadar avem în mod clar nevoie să vină oameni şi să muncească în economia noastră pentru ca ea să continue să funcţioneze. Dar trebuie să deţinem controlul global', a mai explicat Hammond. 

Întrebat despre posibilitatea ca Marea Britanie să devină un paradis fiscal, Hammond a avertizat că, dacă ţara sa 'nu are acces la piaţa europeană', ar putea 'schimba modelul economic' pentru 'a recâştiga competitivitatea'. 

El a lăsat să se înţeleagă că Marea Britanie ar putea scădea taxele şi impozitele pentru companiile cu sediul în această ţară, pentru a rămâne competitive în pofida taxelor vamale europene. 

'Cei mai mulţi dintre noi care am votat pentru a rămâne (în UE) ar dori ca Marea Britanie să rămână o economie în stil european, cu un sistem de impozitare de tip european, un sistem de reglementare de tip european. Puteţi fi însă siguri că vom face ceea ce trebuie să facem', a avertizat el. 

Hammond a mai estimat că, după ieşirea ţării sale din UE - inevitabilă, în opinia sa -, blocul celor 27 de state se va îndrepta spre 'o mai mare integrare politică' pentru a 'menţine succesul euro', o evoluţie pe care Londra nu a dorit-o niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.