Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie cercetează cinci cazuri foarte rare de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca

sange_e-crop-644x416

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc cu mult posibilele riscuri, deși au existat cinci cazuri de tip rar de cheag de sânge în venele cerebrale în rândul persoanelor vaccinate, susține Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, informează Mediafax.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Îngrijorările cu privire la rapoartele de cheaguri de sânge, împreună cu nivelurile scăzute de trombocite, au condus țările europene, inclusiv Germania, să întrerupă desfășurarea vaccinului în timpul investigării cazurilor, scrie Reuters.

Cu toate acestea, Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Marea Britanie a spus că utilizarea vaccinului ar trebui să continue. Cinci rapoarte au fost investigate.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

„Dovezile disponibile nu sugerează că acele cheaguri de sânge din vene sunt cauzate de vaccinul COVID-19 AstraZeneca”, a spus MHRA.

O revizuire detaliată în cinci rapoarte din Marea Britanie a unui tip foarte rar și specific de cheag de sânge în venele cerebrale (tromboza venoasa sinusala) care apare împreună cu trombocitele coborate (trombocitopenia) este în curs de desfășurare.

Marea Britanie a administrat 11 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

„Având în vedere rata extrem de rară de apariție a acestor evenimente, beneficiile vaccinului AstraZeneca COVID, cu cele mai recente date sugerând o reducere cu 80% a spitalizării și decesului din cauza bolii COVID, depășesc cu mult posibilele riscuri”, a declarat MHRA. Se așteaptă ca EMA să își anunțe concluziile joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.