Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie critică UE: Încercările Europei au fost 'lamentabile'

UK Marea Britanie

Încercările Uniunii Europene de a rezolva criza migraţiei au eşuat şi au reprezentat "prea puţin, prea târziu"; nu s-a acţionat suficient împotriva traficanţilor de persoane, a afirmat miercuri o comise de parlamentari britanici. "Eforturile Europei de a face faţă acestei crize colosale a refugiaţilor au fost lamentabile", a declarat Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne a Parlamentului de la Londra, citat de Reuters, relatează agerpres.ro

"Condiţiile atroce din taberele de migranţi din interiorul sau de la graniţele celor mai bogate ţări din lume sunt un motiv de ruşine", a adăugat el.

Dacian Cioloș, mesaj de condoleanțe pentru fostul jurnalist RFI


Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a anunţat marţi că în 2016 au ajuns în Europa pe mare 257.000 de imigranţi, iar cel puţin 3000 au murit pe drum. 

După o anchetă care a durat un an, comitetul parlamentar britanic menţionat a concluzionat că problemele au fost agravate de eşecul unui acord între statele membre ale spaţiului Schengen cu privire la controlul frontierelor externe ale UE. 

"Se poate susţine cu argumente că acordul UE cu Turcia din martie 2016 privind returnarea migranţilor a fost primul pas către un răspuns semnificativ, dar acesta a venit mult prea târziu şi este la rândul său extrem de controversat, din mai multe motive", a afirmat comitetul.

Pe lângă mire și mireasă, la nunți vor fi și agenții fiscali: Decizia luată de ANAF


Parlamentarii au apreciat că s-au lăsat prea multe pe seama ţărilor celor mai afectate, cum ar fi Italia, Grecia şi Turcia. Vay a afirmat că desfăşurarea de forţe navale în Marea Mediterană nu a descurajat fluxurile de migranţi şi nu a perturbat activitatea bandelor de traficanţi de persoane. "Răspunsul UE în privinţa combaterii traficanţilor de persoane care exploatează şi exacerbează această criză, profitând de pe urma ei, a fost slab", a declarat el.

Fethullah Gülen rupe tăcerea și spune cine a dat lovitura de stat din Turcia: Am fost TRĂDAT / VIDEO


În ceea ce priveşte Regatul Unit, în lumina celor mai recente date, este puţin probabil ca acesta să îşi atingă ţinta de a găzdui 20.000 de refugiaţi din Siria până în 2020, iar respectarea acordului cu Franţa privind controlul la frontiera britanică de la Canalul Mânecii ar trebui să constituie, potrivit parlamentarilor, o prioritate a guvernului de la Londra. Potrivit Reuters, au existat speculaţii privind riscul ca acest acord să fie anulat în urma votului din iunie pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană 

"Prioritatea noastră este să oferim ajutor umanitar celor care au cea mai mare nevoie, menţinând totodată securitatea frontierelor noastre", a afirmat o purtătoare de cuvânt a Home Office, ministerul britanic de interne. Aceasta a adăugat că Regatul Unit este decis să îşi onoreze angajamentele privind refugiaţii sirieni, iar procesul se desfăşoară conform aşteptărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.