Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Deratizare în Ministerul de Interne continuă (presa)

dezinsectie

”Marea deratizare” de la Ministerul de Interne (MAI) continua in ritm fortat, desi aproape nimeni nu credea ca, de data aceasta, „minunea” va dura mai mult de trei zile. Si ca, odata spart „buboiul” de la MAI, va fi stors pana la capat tot „puroiul” lasat in urma de „Fratia chestorilor”. Adica de toti „dinozaurii” care, inca de cand era bunica fata mare, fac si desfac toate combinatiile care au creat un sistem total paralel cu cel oficial, bazat doar pe interesele de grup, relateaza National.

Culmea este ca, desi multi din cei din „Fratia chestorilor” fac obiectul atat a unor informari interne alarmante din partea serviciilor de informatii, dar si a unor complexe anchete ale DNA, aflate in diverse stadii de cercetare, „numele grele” de pe aceasta „lista neagra” continua sa se agate cu disperare de functiile detinute.2 3 Macel la MAI: „Lupii tineri” sfasie „Fratia chestorilor”!Unii pur si simplu pentru ca s-au invatat la „ciolan” si nu se dau dusi de buna voie de la „macelaria” MAI-ului. Altii pentru ca deja sunt bagati in prea multe combinatii si sunt impinsi de la spate de „clientela” care, dupa ce a investit atata in urcusul lor profesional, nu vrea sa-si piarda „sagetile” infiltrate la varful ministerului. Iar singura veste buna pentru „nume grele” din MAI, ca Gheorge Popa, Constantin Manoloiu, Aurel Vladulescu, Arion Tiganasu Janica, Lucian Guran, Ion Cuhutencu si alti chestori doldora de stele, este ca mai au o ultima sansa de a iesi cu demnitate la pensie. Si sa nu pateze uniforma militara, lucru care va fi imposibil dupa ce se vor sfarsi anchetele aflate in desfasurare. Pentru ca, din acel moment, procurorii de la Parchetul Militar vor fi nevoiti sa faca ore suplimentare pentru a face fata volumului de munca urias.

Vezi și: Ponta, 'mazilit' la Piatra Neamț?

Vezi și: Cum e implicat Ponta în Dosarul Govor/ REFERATUL procurorilor

C-un picior in „groapa” DNA

Iar un exemplu tipic pentru „masochistii” care parca asteapta mai degraba sa fie bagati „la cusca” decat sa faca un minim gest de demnitate este cel al rectorului Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Cunoscut de toata lumea drept „chestorul Logan”, Gheorghe Popa a devenit o adevarata „tinta in miscare” pentru procurorii anticoruptie, fiind suspectat de implicare in mai multe scandaluri, printre care cel privind afacerea „Poligonul” si alte doua dosare de deturnare a unor fonduri europene. Pentru ca banii alocati pentru studenti si dotarea materiala ar fi fost folositi pentru plata altor „grei” din „Fratia chestorilor”, care s-au inghesuit sa predea, pe sume uriase, la institutia de invatamant condusa de chestorul Gheorghe Popa. De fapt, mai bine spus, condusa de „aghiotantul” acestuia, Constantin Rotaru, care chiar si in aceste clipe reuseste inca sa-l vrajeasca pe „chestorul Logan” ca ar fi aliniat din nou astrele in favoarea lor. Adevarul este insa ca se prognozeaza un horoscop sumbru pentru Gheorghe Popa si „gasca de la Academie”. Iar cel mai grav este ca, pentru a se revansa fata de tot mai multi sefuleti din minister pe care i-a invitat sa predea la Academie, pe bani frumosi, Popa a ajuns sa blocheze activitatea normala a facultatilor, care pur si simplu nu mai functioneaza, din lipsa de personal. Si asta pentru ca „restructurarea” de la Academie a fost facuta doar pentru ca toti cei din gasca lui sa poata fi adusi „sa predea”, adica sa castige cat mai mult.

”Bubuie” DGA-ul!

De asemenea, un alt personaj important despre care se vehiculeaza ca ar fi intrat sub vizorul „colegilor” de la alte structuri este chiar seful Directiei Generale Anticoruptie, chestorul Arion Tiganasu Janica. Al carui nume, alaturi de al unui alt membru al familiei, apare intr-unul dintre cele mai spectaculoase dosare privind posibila acordare de credite bancare preferentiale. Iar daca „nea Jenica” vrea cu adevarat sa fereasca structura pe care o conduce de un scandal monstru care i-ar afecta iremediabil imaginea, acesta nu doar ca ar trebui sa plece degraba la pensie, dar si sa-l ia dupa el pe adjunctul Liviu Croitorescu, cel care a venit la DGA din postura de sef al „acoperitilor” de la ”Doi s’un sfert”. Si care se pare ca a ocupat abuziv aceasta functie, dupa cum se contureaza concluziile unei anchete paralele. Si poate ca doar daca DGA-ul ar fi lasat pe mana unor „lupi tineri”, profesionisti care chiar vor sa-si faca treaba, „sora mai mica” a DNA-ului ar putea reveni acolo unde ii este locul printre structurile MAI.

Lotul pescarilor

Ca si Arion Tiganasu Jenica, tot din amintiri, depanate de aceasta data la nesfarsitele sale partide de pescuit, traieste si chestorul Lucian Guran. Cel care si-a format o adevarata „brigada de pescari”, ofiteri care sunt acum ca aghiasma pentru activitatea operativa a ministerului: nici nu fac rau, dar nici bine! Ca si chestorul Ion Cuhutencu, de altfel, ditamai seful al Directiei de Audit Intern. Si care ar putea fi lesne transformat in „mascota” ministerului, fiind greu de crezut ca, atunci cand va fi luat la intrebari, barem isi va mai aduce el aminte de cand „vegeteaza” la conducerea acestei structuri vitale pentru buna functionare a institutiei. Intr-o situatie similara aflandu-se si „nemuritorul”, pana acum, chestor Aurel Vladulescu, cel care, dupa ce a fost adus in minister de Dan Fatuloiu, a cazut dupa aceea mereu in picioare, fiind mentinut pe functii de conducere de „stapanii casutelor” din „Fratia chestorilor”. Acum conduce Directia Generala de Management Operational si tocmai isi freca multumit mainile ca va ramane, inca o data, la butoane. Asta in timp ce Constantin Manoloiu, un alt membru marcant al „fratiei”, nu-si supara deloc confratii din postura sa de sef al Corpului de Control din MAI. „Pai e bine, domnu’ chestor?”, vorba lui Basescu… Astfel ca noul ministru de Interne este practic „condamnat” sa mearga pana la capat cu „deratizarea”, asta fie si pentru a nu i-o lua inainte alte structuri care ii iau in vizor pe „dinozaurii” din „Fratia chestorilor”. Si in locul carora, dupa incheierea „curateniei generale”, Petre Toba ii poate pune pe „lupii tineri” din sistem, cei care inca nu au fost manjiti de murdarele jocuri de culise care s-au practicat pana acum in „viesparul” de la Interne. Iar pentru a pastra „ierarhia” specifica ministerului, nu l-am „inghesuit” in „Fratia chestorilor” pe un ditamai inspectorul general caruia ii vom dedica o atentie aparte. Mai ales ca, vorba ceea, daca tot se da bolnav, poate intra intr-un concediu medical prelungit, daca nu indeplineste inca varsta legala de pensionare. Ca „simptome” are destule…

Vezi și: Ministrul Justitiei arunca BOMBA. Condamnatii loviti din plin unde ii doare mai tare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.