Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea răfuială în PSD! Scenariu SUMBRU pentru Liviu Dragnea: 'Declinul este iminent, dacă...'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose gesturi

Premierul Tudose a câștigat, cel puțin la prima vedere, meciul cu Liviu Dragnea, ''el lider maximo''. Bătălia decisivă va avea loc, însă, joi, în timpul Comitetului Executiv. Dacă Tudose va obține sprijinul majorității, înseamnă că declinul lui Dragnea este iminent, susține Dan Vasile Mihale, într-un editorial publicat pe realitatea.net. Tudose a lovit fix unde îl doare pe mai tare pe Dragnea, susține jurnalistul, a atacat actorii din dosarele "Belina" și "TelDrum".

„După publicarea sondajului AVANGARDE, care arunca în derizoriu activitatea premierului, Tudose a făcut două mișcări decisive. A ieșit în presă să denunțe presiunile lui Dragnea, vorbind deschis despre o eventuală demisie, dacă coaliția PSD-ALDE nu va susține remanierea miniștrilor penali și, foarte important, chiar înainte de întâlnirea cu Dragnea, a mers la Klaus Iohannis ca să îl întrebe dacă semnează revocarea miniștrilor cu probleme din cabinetul PSD-ALDE. Cu alte cuvinte, Tudose i-a dat șah-mat lui Dragnea. "El lider maximo" cade în propria capcană. Nu poate să-l demită încă o dată pe premier. Nu poate nici măcar să-i ceară demisia. Membrii marcanţi au ajuns să-i ceară lui Tudose să nu-şi dea demisia. Cele trei "wonder women" din PSD nu au mai ieșit public să-și linșeze colegul, așa cum au procedat în cazul Grindeanu. Iataganul lui Dragnea (Codrin Ștefănescu) se rezumă la sfaturi. Nimeni nu sare la gâtul lui Tudose, ca să îi facă pe plac lui Dragnea.

Petro Poroşenko reacționează la propunerea președintelui ceh de a accepta bani de la Rusia în schimbul Crimeii

Și mai vine și sondajul IMAS. Adus în atenția opiniei publice de sociologul Alin Teodorescu, sondajul IMAS se  dovedește a fi dramatic pentru PSD și Liviu Dragnea. Potrivit cifrelor, PSD a intrat în anul 2017 cu 49,0 de procente în opțiunile de vot ale românilor și a scăzut cu 10 procente, ca să ajungă în septembrie la 38,8%. Sondajul arată că Liviu Dragnea a scăzut vertiginos în sondaje, de la 30% încredere la 18%, în timp ce popularitatea premierului Mihai Tudose este peste cea a șefului PSD: 23%.

Dacă oamenii lui Dragnea părăsesc Guvernul prin decizia lui Tudose, fostul baron de Teleorman încetează să mai fie liderul suprem care s-a dorit. Dacă pierde sprijinul partidului, Drangea pierde tot și poate pleca, așa cum singur a declarat, în altă țară.”, scrie Dan Vasile Mihale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.