Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Gabriel va fi noul comisar european pentru economia digitală

comisia europeana

Maria Gabriel, noul comisar european din partea Bulgariei, va prelua portofoliul economiei digitale, transmite Reuters, citând un comunicat al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Eurodeputata Maria Gabriel a fost desemnată săptămâna trecută de guvernul premierului bulgar Boiko Borisov pentru a ocupa postul de comisar european revenit Bulgariei, în locul Kristalinei Gheorghieva, demisionată la începutul anului pentru o funcţie la Banca Mondială.

'În urma discuţiilor noastre recente, aş dori să fiţi comisarul pentru economia şi societatea digitale', a afirmat marţi Juncker în scrisoarea de misiune pentru noul membru al executivului său. Maria Gabriel va fi audiată în Parlamentul European în săptămânile următoare înainte de a fi confirmată pe post.

În vârstă de 37 de ani, deputată din 2009 în Parlamentul European, bulgăroaica este vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) şi membră a partidului conservator GERB al lui Borisov. În responsabilitatea sa va intra strategia UE de eliminare a barierelor naţionale în lumea digitală şi de creştere a competitivităţii companiilor europene în raport cu giganţii IT americani, conform Agerpres. Germanul Guenther Oettinger a deţinut iniţial acest portofoliu, după care a fost mutat la buget şi resurse umane pentru a o înlocui pe Kristalina Gheorghieva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.