Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Vanghelie e DISPERAT: Cel care l-a turnat a recunoscut tot ce i-a dat primarului

Vanghelie

Asta poate fi lovitura decisivă pentru Marian Vanghelie. Primarul "care este" a încasat-o chiar în instanţă, iar acest lucru l-ar putea "îngropa".

Omul de afaceri Marin Dumitru, acuzat de procurorii DNA ca i-a dat primarului Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, peste 30 de milioane de euro, reprezentand un "comision" de 20% din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de el, a recunoscut in totalitate faptele de care este acuzat, spunandu-le magistratilor Tribunalului Bucuresti, la termenul de miercuri al procesului, ca vrea sa fie judecat in procedura simplificata, scrie news.ro. La termenul de miercuri de la Tribunalul Bucuresti in dosarul in care Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru suspiciuni privind savarsirea a noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani, denuntatorul acestuia, omul de afaceri Marin Dumitru, a spus ca recunoaste in totalitate faptele pentru care a fost trimis in judecata.

Citeşte şi: Consilierul lui Andrei Chiliman a fost ARESTAT

Magistratul i-a spus lui Marin Dumitru ca daca recunoaste in totalitate acuzatiile poate cere sa fie judecat in procedura simplificata. "Asa cum rezulta din rechizitoriu, i-ati dat lui Marian Vanghelie peste 30 de milioane de euro, cu motivatia ca Primaria Sectorului 5 sa va dea contracte de achizitii publice. Pe langa bani, i-ati dat si foloase necuvenite si in acest fel au fost vatamate drepturile patrimoniale ale sectorului 5. Serviciile au avut un pret supraevaluat. Se mai retine ca o parte semnificativa din sume au fost supuse la spalare de bani. Prejudiciul e destul de mare (...) Presupune recunoasterea in totalitate a faptelor. Recunoasteti probele si nu mai cereti altele", i-a spus magistratul omului de afaceri. "Recunosc in totalitate infractiunile. Vreau sa merg pe procedura simplificata", a raspuns Marin Dumitru. Cea de-a adoua persoana audiata de magistrati a fost Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, care a spus ca nu recunoaste acuzatiile.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

"Nu ma consider vinovata de acuzatiile ce mi se aduc. (...) Am actionat in interesul societatii Economat", a afirmat Laura Ciocan, precizand ca nu isi mentine declaratia data in martie 2015 in calitate de martor. Ciocan le-a spus magistratilor ca, desi este semnata de ea, "nu corespunde adevarului", fiind data "sub impulsul momentului". Marian Vanghelie a intarziat si la termenul de miercuri al procesului, avocatul acestuia spunandu-le magistratilor ca "este la toaleta din cauza emotiilor". La termenul din 18 mai, Marian Vanghelie a intarziat 30 de minute, iar dupa alte aproximativ 30 de minute instanta a amanat judecarea pentru 1 iunie, la cererea unui alt inculpat. Procurorul DNA a cerut arestarea preventiva a lui Vanghelie, dar solicitarea nu a mai fost luata in discutie intrucat acesta a ajuns la instanta, judecatorul spunandu-i avocatului primarului suspendat al Sectorului 5: “Am stat o jumatate de ora sa il astept pe dansul. El nu intelege in ce situatie este? Nu realizeaza? Inca un termen pentru ca nu a aparut imparatul Vanghelie?”.

Citește și: O tânără de 24 de ani a murit din cauza plăcerii când se masturba

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.