Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mariana Rarinca, CONDAMNATĂ la 3 ani cu suspendare/ MINUTA

breaking

Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, şefa Curţii Supreme, a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani cu suspendare. Curtea de Apel Bucureşti a respins atât apelul DNA, cât şi pe cel formulat de Mariana Rarinca, menţinând condamnarea de 3 ani închisoare cu suspendare dată de Tribunalul Bucureşti în decembrie 2014.

Sentința a fost dată în ședință publică.

*******

MINUTA

In dosarul nr.3302/2/2015 – Decizia penală nr. 1095/A/11.09.2015 - Respinge ca nefondate apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J.-Direcţia Naţională Anticorupţie si inculpata Rarinca Mariana impotriva sentinţei penale nr. 2873/18.12.2014 a Tribunalului Bucuresti Sectia I penala. Obliga apelanta inculpata la plata a 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat in apel. Onorariul partial al avocatului din oficiu din apel, in cuantum de 260 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi 11.09.2015.

_____

Citește și: Prima reacție a Marianei Rarinca: Deja începusem să fac bocceluțele

******

Citește și: BOMBĂ DNA anunță că Mariana Rarinca are un nou dosar penal

Sentința se dă doar după 2 termene. Este vorba de contestația în anulare la decizia CAB de achitare a Marianei Rarinca în procesul cu Livia Stanciu, șeful ICCJ, care a acuzat- de șantaj.

Citește și: EXCLUSIV Concubinul Marianei Rarinca, declarație în instanță: Mihai Gâdea a sunat-o pe Rarinca

Fiecare dintre părțile implicate și-a susținut poziția.

- DNA a soliciat pedeapsa medie pentru o astfel de infracțiune (3 ani cu executare), privarea de anumite drepturi civile și interdicția pe o anumită perioadă de timp de a se apropia de șeful ÎCCJ Livia Stanciu.

Citește și: EXCLUSIV DNA a anunțat ce pedeapsă vrea pentru Mariana Rarinca

- Livia Stanciu a solicitat să fie admisă acțiunea DNA

Citește și: EXCLUSIV Declarația integrală a Liviei Stanciu în instanță: Ce dezvăluiri le-a făcut judecătorilor

- Mariana Rarinca a cerut achitarea, adică păstrarea soluției inițiale care a fost contestată de DNA

Citește și: Detalii din sala de judecată. Mariana Rarinca: Nu ştiu de ce am sunat la Antena 3

___________________________________________________________________________________________________________

Dosarul în care Mariana Rarinca este acuzată de șantajarea președintelui instanței supreme, Livia Stanciu, a fost rejudecat de Curtea de Apel București după ce instanța a admis, în 17 august, contestația DNA la decizia anterioară de achitare. Completul care a admis contestația DNA a fost format din judecătorii Dorin Matei şi Anamaria Trancă, cei care au și rejudecat apelul.

Mariana Rarinca spunea, în 21 august, că a depus o plângere la Parchet împotriva judecătorilor de caz, Dorin Matei şi Anamaria Trancă, și că îi este teamă că va fi condamnată, pentru că "acest complet în ideea asta a sustras competenţa completului legal învestit", tocmai pentru a o condamna.

Judecătoarea Livia Stanciu a susţinut, în iunie anul trecut, că a fost şantajată de Mariana Rarinca, care i-ar fi cerut 20.000 de euro, pentru a nu divulga presei date presupus compromiţătoare despre ea şi familia acesteia.

Rarinca a fost arestată preventiv în perioada 10 iunie - 18 decembrie 2014 şi trimisă în judecată în 1 iulie 2014. Ea a fost achitată, în 21 mai, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă. La judecarea în fond a dosarului, Tribunalul Bucureşti a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut anularea deciziei de achitare, procurorii motivând că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul de judecată, a fost în incompatibilitate.

Judecătorii Risantea Găgescu şi Damian Dolache au fost în completul de la Curtea de Apel Bucureşti care a decis definitiv, în 21 mai, achitarea Marianei Rarinca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.