Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mariana Rarinca prezintă DOCUMENTUL care CUTREMURĂ la vârf lumea justitiei

www.recentnews.ro
rarinca

Mariana Rarinca, femeia condamnată de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu suspendare în procesul cu fostul președinte ÎCCJ, Livia Stanciu, scoate la iveală un document care cutremură lumea justiției la vârf. Conform documentelor, dosarul său de la Curtea de Apel București a avut parte de niște ”coincidențe” ciudate, iar Rarinca o acuză pe judecătorul Lia Savonea, președintele Curții de Apel București și candidat la o funcție în CSM, că ar fi sustras dosarul din arhivă.

Citește și: Rareș Bogdan a RĂBUFNIT: O să fac toate presiunile să putrezească în închisoare

Pe scurt, datele arată cam așa: dosarul Marianei Rarinca trebuia să ajungă în judecată, însă completul s-a trezit în ziua procesului că nu are hârtiile pe care să judece. Motivarea a fost că dosarul a fost trimis la Inspecția Judiciară, la solicitarea inspectorilor de aici, însă pe fișa ecris se poate vedea că dosarul nu a părăsit Curtea de Apel București. Straniu este, însă, că nici grefiera nu-l putea găsit în arhive. Dosarul pur și simplu se evaporase.

”Eu pe 24 iunie aveam termen. Pe 23 iunie se face un schimb de adrese între Lia Savonea și președinta Secției 1 Penale. Pe fișa ecris, dacă vă uitați, dosarul nu pleacă, el este pur și simplu sustras din arhivă, el nu a plecat niciodată pe căile oficiale. Conform fișei ecris, în luna iunie niciun dosar nu se mișcă din arhivă, dar nici în arhivă grefiera șefă nu l-a găsit. Președinta completului de judecată s-a mirat foarte tare când a auzit că dosarul este la Inspecția Judiciară, care îl ceruse în prealabil. Conform Regulamentului CSM, dosarele se trimit scanate la Inspecția Judiciară, nu în original”, a explicat Mariana Rarinca, pentru STIRIPESURSE.RO.

Mai jos FOTO, plângerea penală depusă împotriva Liei Savonea, președintele CAB:

content-image

content-image

Rarinca consideră că totul a fost gândit și premeditat de către Livia Stanciu, respectiv Lia Savonea, președintele CAB. Dosarul a fost ”păstrat” pentru un moment în care se va ivi un judecător mai îngăduitor cu DNA.

”Dosarul a fost luat și ținut bine pentru un anumit moment. Procurorii DNA, având planificarea de vacanță a judecătorilor, știau exact când sunt judecătorii favorabili lor, iar pe 23 iulie au făcut cererea de preschimbare termen, tot în aceiași zi judecătorul Dorel Matei a aprobat preschimbarea termenului și totodată a și judecat admisibilitatea în principiu, deci și-a atribuit singur dosarul. Pur și simplu l-a sustras el de la completul legal investit.

Convingerea mea este că toate aceste lucruri s-au făcut cu știința Liviei Stanciu. Să vă explic și de ce. Livia Stanciu nu a venit la fond, nu a venit la apel, dar pe data de 17 de august s-a prezentat la contestația în anulare. Convingerea mea este că toate s-au făcut sub coordonarea Liviei Stanciu, cu aprobarea ei și în favoarea Liviei Stanciu. ”Reperul de moralitate” Livia Stanciu ar fi trebuit să refuze procesul, în momentul în care s-a găsit în fața unui complet ilegal constituit.

Consultați AICI toate documentele prezentate de Mariana Rarinca.

Inspecția Judiciară a cerut dosarul până pe 30, dar pe data de 23 Lia Savonea pur și simplu l-a sustras. Încă o ”coincidență”: inspectorul care a cerut dosarele mele a fost delegat la Botoșani și s-a întors fix după ce s-au terminat termenele de judecată. În tot acest timp, ei zic că dosarul a stat închis într-un fișet. Așadar, fișa ecris ne arată că dosarele nu s-au mișcat în toată luna iunie, dar grefiera completului de judecată legal investit nu le-a găsit”, a mai declarat Rarinca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.