Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marinar militar rănit la bordul fregatei 'Regele Ferdinand' în timpul unui exerciţiu pe mare

alerta

Un marinar militar român îmbarcat pe fregata "Regele Ferdinand" a fost rănit joi, în timpul unui exerciţiu periodic de evaluare a navei şi echipajului conform standardelor NATO, efectuat în largul Mării Negre. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Flotei, comandor Ion Burghişan, marinarul, având gradul de maistru militar în structura Forţelor Navale Române, s-a dezechilibrat şi a căzut la un nivel inferior faţă de puntea pe care se afla.

"Iniţial, militarul rănit a fost evacuat de la bordul fregatei cu elicopterul PUMA Naval, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde s-a decis transferarea lui la Bucureşti, unde va fi investigat şi va primi asistenţă la Spitalul Militar Central", a declarat comandorul Ion Burghişan.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de MApN, "scafandrul de luptă din Forţele Navale Române s-a accidentat prin cădere joi, 21 septembrie, pe timpul executării unor antrenamente de inserţie prin procedeul "fast rope" (coborâre în rapel), executat într-un raion maritim". Transportul militarului rănit de la spitalul din Constanţa la Spitalul Militar Central a fost asigurat, în cursul acestei după-amiezi, de o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, precizează comunicatul MApN.

Totodată, potrivit sursei citate, militarul este conştient şi se află în stare stabilă. Comandantul unităţii a numit o comisie pentru cercetarea cauzelor producerii evenimentului, mai menţionează comunicatul MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.