Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen a revenit la conducerea Frontului Naţional

www.leparisien.fr
Marine Le Pen

Marine Le Pen a revenit luni la conducerea Frontului Naţional (extrema dreaptă), de la care se autosuspendase după primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, a anunţat pe Twitter Steeve Briois, cel care a asigurat interimatul la preşedinţia formaţiunii. Marine Le Pen şi-a explicat retragerea temporară prin intenţia de a întruchipa candidata 'tuturor francezilor' în campania împotriva centristului Emmanuel Macron, în faţa căruia a pierdut ulterior turul secund, conform Agerpres.

Anunţul său a fost unul pur formal, întrucât între cele două tururi de scrutin nu s-a întrunit nicio instanţă a Frontului Naţional. Decizia dnei Le Pen a provocat însă efecte nedorite în Frontul Naţional, primul preşedinte interimar, Jean-François Jalkh, fiind obligat să renunţe la funcţie din cauza unor declaraţii negaţioniste anterioare. El a fost înlocuit de Steeve Briois, vicepreşedinte al partidului şi primar în Hénin-Beaumont.

Frontul Naţional urmează să-şi prezinte luni listele electorale în vederea legislativelor de pe 11 şi 18 iunie. În 2012, Marine Le Pen a pierdut un loc deputat în Adunarea Naţională la o diferenţă de câteva sute de voturi în favoarea candidatului socialist în circumscripţia Hénin-Beaumont. În actuala legislatură Frontul Naţional dispune de un singur mandat în Adunarea Naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.