Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen lansează un apel de sprijin către votanţii stângii radicale

20 Minutes
Marine Le Pen si Emmanuel Macron

Candidata extremei-drepte la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen, a cerut vineri alegătorilor simpatizanţi ai stângii radicale să 'facă baraj' în turul doi de scrutin în faţa contracandidatului ei, centristul Emmanuel Macron, apel calificat drept 'mici manevre' de un purtător de cuvânt al lui Jean-Luc Mélenchon, liderul stângii radicale ce a obţinut 19% din voturi în primul tur, transmite France Presse.

Candidat al 'Franţei nesupuse', Jean-Luc Mélenchon a refuzat să-şi îndemne simpatizanţii către o opţiune de vot. Mulţi dintre aceşti simpatizanţi intenţionează să nu mai vină la urne pe 7 mai pe motiv că nu vor să aleagă 'între ciumă şi holeră'. Prin urmare, Marine Le Pen, pe care toate sondajele o dau drept perdantă în turul doi la o diferenţă de circa 20 procente de Macron, a publicat pe Twitter o înregistrare video în care transmite un mesaj celor care au votat cu Mélenchon.

'Mă adresez alegătorilor Franţei nesupuse pentru a le spune că astăzi trebuie să facem baraj în faţa lui Emmanuel Macron', întrucât 'proiectul său este la antipozii celui pe care l-au susţinut în timpul campaniei primului tur', spune candidata Frontului Naţional (FN).

'Atunci când nu suntem înţeleşi greşit, candidatul 'nesupuşilor' şi eu însămi avem relaţii politice cel puţin sportive şi dezacorduri pe subiecte de fond', continuă ea, cu un zâmbet, apelul din înregistrarea de patru minute. 'Tot ce este mai important este astăzi în joc. Să lăsăm la o parte certurile şi divergenţele. Vom avea ocazia după alegeri să reluăm discuţiile pe subiecte de fond', a mai spus Marine Le Pen în mesajul ei, acuzându-l apoi pe Emmanuel Macron, fost ministru în guvernul socialist şi care acum se declară de centru, că este 'partizanul liberului schimb generalizat', conform Agerpres.

Doi purtători de cuvânt al lui Jean-Luc Mélenchon au reacţionat după acest mesaj. 'Să nu cădem în capcana discursului ei înşelător. Sunt mici manevre electorale', astfel a calificat Alexis Corbiere apelul lui Marine Le Pen, iar celălalt a scris pe Twitter că 'prima caracteristică a nesupunerii este să refuzăm fascismul'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.