Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen rămâne favorita alegătorilor în alegerile prezidenţiale din Franţa - SONDAJ

Candidata Frontului Naţional (partid de extrema dreaptă), Marine Le Pen, se află în fruntea intenţiilor de vot cu 25% sau 26%, în funcţie de participarea sau nu la alegeri a lui Francois Bayrou, devansându-i pe Emmanuel Macron şi Francois Fillon, acesta din urmă fiind eliminat încă din primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2017, potrivit unui sondaj publicat joi, transmite agerpres.

Emmanuel Macron, candidat independent de centru, ar obţine între 20% şi 23% din intenţiile de vot, iar Francois Fillon, reprezentantul dreptei franceze, între 17,5% şi 18,5%, potrivit anchetei efectuate de Cevipof-Ipsos-Sopra Steria pentru cotidianul Le Monde.

Citeşte şi: Necazuri mari pentru Francois Fillon. Justiţia franceză nu-i va clasa dosarul penal

Pentru fiecare candidat sunt publicate două scoruri, în funcţie de participarea sau nu la scrutin a lui Francois Bayrou - preşedintele formaţiunii de centru franceze Mişcarea Democrată (MoDem). Politicianul centrist nu a precizat încă dacă va candida.

Socialistul Benoit Hamon ar sosi în poziţia a patra, cu un scor între 14% şi 14,5%.

Jean-Luc Melenchon, reprezentând stânga radicală, pe poziţia a cincea, ar obţine 11,5% sau 12%. Dacă ar candida, Francois Bayrou ar obţine 6% din voturi.

Sondajul a fost realizat între 7 şi 12 februarie pe un eşantion de 15.874 persoane înscrise pe listele electorale, constituind un eşantion naţional reprezentativ al populaţiei franceze în vârstă de peste 18 ani, dintre care 11.020 de persoane sunt sigure că vor merge să voteze.

În turul al doilea, conform unui sondaj Opinionway, publicat luni, 13 februarie, Emmanuel Macron o învingea pe Marine Le Pen cu 63% din intenţiile de vot faţă 37%. În cazul în care ar ajunge în turul doi, Francois Fillon ar câştiga de asemenea cu 58% faţă de 42% pentru Marine Le Pen. Ancheta a fost realizată pe un eşantion de 1.590 de persoane înscrise pe listele electorale, provenite dintr-un eşantion de 1.621 de persoane, reprezentativ pentru populaţia Franţei în vârstă de peste 18 ani, constituite prin metoda cotelor.

Cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa vor avea loc pe 23 aprilie şi 7 mai 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.