Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen se vede preşedinte al Franţei şi susţine că un trio Trump-Putin-Le Pen ar fi bun

marine le pen

Lidera extremei-drepte din Franţa, Marine Le Pen, a declarat miercuri că alegerea sa ca preşedinte anul viitor ar duce la formarea unui trio de lideri mondiali, alături de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care "ar fi bun pentru pacea mondială", relatează Reuters. 

Inaugurându-şi sediul de campanie pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2017, la mai puţin de doi km distanţă de Palatul Elysee, Marine Le Pen a spus că acest birou este doar o 'escală' spre destinaţia ei finală - palatul prezidenţial. 

Anti-UE şi anti-imigraţie, Marine Le Pen, în vârstă de 48 de ani, a fost singurul politician francez de top care l-a susţinut pe Trump în alegerile din SUA. 

Partidul său, Frontul Naţional, a fost încurajat de victoria lui Trump şi de votul din Marea Britanie în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, sperând să profite la rândul său de valul anti-establishment din Franţa pentru a învinge la scrutinul de anul viitor. 

"Este o mişcare mondială. O mişcare mondială care respinge globalizarea neverificată, ultraliberalismul distructiv, eliminarea statelor-naţiune, dispariţia graniţelor", a declarat Marine Le Pen presei. 

"Forţele mobilizate în aceste diferite alegeri sunt ideile, forţe care ar putea duce la alegerea mea ca preşedinte al Franţei în luna mai", a mai spus ea. 

Conform sondajelor de opinie, Marine Le Pen ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din primăvara anului viitor, dar ar pierde în faţa unui candidat mainstream de centru-dreapta. 

Însă eşecul sondajelor de opinie în a anticipa victoria lui Trump sau votul din iunie din Marea Britanie pentru ieşirea din UE au pus la îndoială fiabilitatea predicţiilor electorale. 

Întrebată dacă va fi următoarea care va demonstra că sondajele de opinie se înşală şi va forma un trio de lideri cu Putin, care este criticat de lideri europeni pentru sprijinirea guvernului sirian în faţa rebelilor susţinuţi de Occident la Alep, şi cu Trump, care, la fel ca ea, a profitat de sentimentul anti-imigranţi pentru a creşte în popularitate, Marine Le Pen le-a spus jurnaliştilor: "Ar fi un lucru bun pentru pacea mondială". 

"Dacă voi deveni preşedinte, Franţa va avea relaţii bune cu Rusia", a declarat ea. 

Marine Le Pen a mai precizat că va reintroduce controalele la graniţele Franţei cu vecinii şi va organiza un referendum privind ieşirea ţării din UE.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.