Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen va bulversa politica din România/ presa

Rebega Le Pen 2

Accederea en fanfare lui Marine Le Pen în turul doi al prezidențialelor din Franța va avea un efect determinant asupra scenei politice din România. O analiză publicată de Inpolitics arată în acest context că victoria lui Le Pen ar da aripi ”unui partid mai puțin important, dar a cărui putere și influență ar exploda peste noapte”. În cauză este Forța Națională, partid creat cu sprijinul direct al Marinei Le Pen și condus de europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENL) din PE, condus de aceeași Le Pen.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul lui Liviu Dragnea: Anunțul făcut de avocata șefului PSD

În sprijinul argumentației sale, analiza citează cuvintele lui Marine Le Pen rostite la Sinaia cu ocazia vizitei sale în România din aprilie 2016, la invitația lui Laurențiu Rebega: „Acesta este motivul prezenței mele aici: pentru a susține coaliția patriotică care se reunește în jurul proiectului din Parlamentul European și din România a lui Laurențiu Rebega, al cărui curaj țin să îl salut. Îi chem solemn pe toți românii să se unească în jurul Forței Naționale!”

Analiza arată că Forța Națională acționează discret și pragmatic prin înființarea de cât mai multe filiale teritoriale și prin mărirea numărului de membri, plus construirea unui pol naționalist la care a aderat și Partidul România Unită.

Mesajul Forței Naționale este unul care începe să prindă tot mai mult la electoratul european și care împinge o serie de partide anti-sistem sus, în sondaje. Astfel, FN își propune ”să pună capăt politicilor corupte și compromise ale ultimilor 26 de ani și să impună în România o democrație participativă, transparentă, în care decizia să aparțină în mod real românilor, iar puterea să fie exercitată pentru beneficiul fiecărui român în parte și pentru dezvoltarea în ansamblu a României. Forța Națională crede într-o Europă a națiunilor, a respectului și colaborării între popoarele Europei, respingând însă dorința Bruxelles-ului de a controla și anula voința suverană a națiunilor europene și de a le impune norme străine de cultura și civilizația europeană, precum imigrația non-UE cu toate consecințele nefaste care decurg de aici”.

Analiza arată că o dată ajunsă președinte al Franței, Le Pen va face tot posibilul să întărească rețeaua de partide europene din grupul ENL. Nu doar pentru că în iunie Frontul Național va da atacul și în alegerile parlamentare, ci și pentru că, la viitoarele alegeri europarlamentare de peste doi ani, e important ca Le Pen să-și sporească ponderea și influența la Bruxelles.

Aici apare surpriza Forța Națională care va beneficia rapid de sprijin în toate modurile imaginabile în cazul unei victorii a ”nașei” sale la prezidențiale. Mai mult, FN va deveni un partid de suflet al uneia dintre cele două ”regine” ale Europei, Le Pen și Merkel, cu precizarea că cea de a doua nu se știe cât va mai sta pe tron.

DESCOPERIRE ISTORICĂ: Savanții spun că au aflat cauzele sclerozei multiple

Analiza menționată profețește chiar că ”e de la sine înțeles că, în aceste condiții, vom asista la o migrație masivă spre FN dinspre celelalte partide autohtone, mai toate aflate, cum spuneam, în haos și măcinate de dispute interne. În plus, să ne amintim că fuziunea dintre FN și PRU a fost călduros salutată, luna trecută, de către ex-premierul Victor Ponta”. Analiza ia în considerare la modul cel mai serios alipirea lui Victor Ponta la noua forță politică pe cale să izbucnească subliniind chiar că ”fostul premier așteaptă cu sufletul la gură, probabil, să vadă rezultatele turului doi al alegerilor prezidențiale din Franța mai înainte de a lua o decizie fermă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.