Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măririle salariale inițiate de PSD vor intra în vigoare pe 1 Decembrie

bani teanc

De la 1 Decembrie, toți bugetarii vor primi salarii mărite. Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea – inițiată de PSD - prin care salariile bugetarilor au fost majorate cu 10%, iar salariile personalului din sănătate cu 25%.

Legea, de care vor beneficia peste 200.000 de angajați, a fost adoptată de Camera Deputaților, pe 11 noiembrie 2015. Buna guvernare a PSD a permis, în perioada 2012-2015, luarea unor măsuri importante privind creșterea veniturilor angajaților. Sustenabilitatea lor economică este acum confirmată, o dată în plus, de președintele României.

Vor primi o majorare cu 10% a salariilor bugetarii din administrația publică centrală și locală, cei din domeniul siguranței naționale, din jandarmerie, poliție, inspectorate pentru situații de urgență și din unitățile de cultură și teatru. Aceste categorii de angajați nu au mai beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015.

Măsura de creștere cu 10% a salariilor bugetarilor a fost inclusă ca amendament la ordonanța de urgență ce prevede o mărire cu 25% a salariilor persoanelor care lucrează în sistemul sanitar de stat. Amendamentul a fost inițiat de un parlamentar PSD. De asemenea, mai mulți senatori ai PSD au ințiat amendamentul prin care și asisteții sociali vor beneficia, alături de cadrele medicale, de majorarea cu 25%.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.