Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Paşcan (PMP) despre situaţia din MAI: O busculadă generată pe nepregătite

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Situaţia din Ministerul Afacerilor Interne este "o busculadă generată pe nepregătite de PSD", a declarat luni deputatul PMP Marius Paşcan. El a calificat dezbaterea din şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, prilejuită de prezenţa ministrului de Interne Carmen Dan, ca fiind "mai degrabă o mascaradă, fiindcă graniţele acestei dezbateri au fost configurate tocmai de preşedintele PSD, Liviu Dragnea".

"Este pur şi simplu aberant să discutăm pe un segment al sistemului. Adică noi vorbim de pensionările şi pensiile speciale din MAI, când această busculadă generată în sistem chiar de PSD, prin modificarea legii de cumul al pensiei cu salariu şi, mai apoi, prin declaraţii împotriva acestei legi, promovate de PSD din partea dnei Olguţa Vasilescu, care susţinea că va crăpa sistemul - că nu mai este capabil să susţină pensiile speciale. Deci ajungem într-o situaţie în care vine şi dă socoteală, doar pentru că aşa a dorit dl Liviu Dragnea, doar MAI. Şi aici este capcana, stimaţi colegi, pentru că beneficiază de pensii speciale deopotrivă cei care sunt magistraţi, aviatori, diplomaţi, cei din serviciile secrete, evident şi cei din MAI, Administraţia Penitenciarelor şi toate structurile de rigoare", a afirmat Paşcan, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, "problema este de fond", pentru că, statistic, se cuantifică ceea ce înseamnă aceste plecări masive şi intrările mai apoi, "cum pune în balanţă absolut dezechilibrat ministrul de Interne". "Fiindcă una este să pierzi un specialist la 48 - 50 de ani şi să spui că vine altul în loc - numeric sigur compensează, dar vine un tânăr de pe băncile şcolii, facultăţii, nu are cum să compenseze experienţa profesională în serviciu a unui profesionist. Problema este că mulţi dintre cei plecaţi sunt în jur de 50 de ani, în plenitudinea forţelor intelectuale, cu experienţă profesională bogată, cu multe cunoştinţe şi multe informaţii. Oare unde credeţi că pleacă ei? Că se reangajează 18 în MAI? Asta ar fi o problemă? Nu, stimaţi colegi, aici suntem noi ipocriţi, ei se întorc într-o formă sau alta şi slujesc politicul, (...) se lipesc unde pot pentru că se plictisesc la 50 de ani cu pensii speciale care le-ar permite să trăiască bine mersi, dar nu te poţi pregăti de anticamera morţii la 50 de ani. Deci asta este problema de fond - această busculadă generată pe nepregătite, care nu apare în niciun program de guvernare şi care i-a pus pe aceşti oameni în faţa faptului împlinit. Şi este deja la pritocire un proiect legislativ prin care se pun în discuţie tocmai aceste pensii speciale şi cum să fie modificate. Este iniţiativa legislativă deja înaintată în Senatul României", a susţinut deputatul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.