Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocul, decizie gravă față de Europa

enational.ro
europa gard

Guvernul marocan a anunţat joi oficial că 'suspendă toate contactele cu instituţiile europene', motivul fiind o decizie a Curţii de Justiţie a UE de anulare a unui acord privind comerţul cu produse agricole şi piscicole care include şi produsele ce au ca origine Sahara Occidentală, transmite agenţia EFE.

Sahara Occidentală este controlată de facto de autorităţile de la Rabat, dar suveranitatea Marocului asupra acestui teritoriu nu este recunoscută pe plan internaţional. Prin urmare, justiţia europeană a invalidat pe 10 decembrie respectivul acord, semnat în 2012, considerând că Sahara Occidentală nu ar trebui inclusă în document din moment ce suveranitatea Marocului asupra acesteia nu este recunoscută de comunitatea internaţională.

Citește și: O femeie s-a dezbrăcat în tramvaiul din București / VIDEO

Deşi Comisia Europeană a înaintat recurs, verdictul instanţei europene a provocat proteste din partea autorităţilor de la Rabat, care de fapt au sistat contactele cu instituţiile europene încă din luna ianuarie, acum doar oficializând decizia.

Marocul este principalul beneficiar al ajutoarelor financiare acordate de UE în cadrul politicii europene de vecinătate, primind anual circa 200 de milioane de euro. De asemenea, guvernul de la Rabat şi executivul comunitar se află într-o fază avansată a negocierilor privind un ambiţios acord de liber schimb, scrie agerpres.ro

Citește și: Țara în care combustibilul e gratuit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.