Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mars One amână misiunile de pe Planeta Roşie

Nasa

Compania olandezo-britanică Mars One a amânat cu câţiva ani datele prevăzute pentru primele sale misiuni, cu sau fără echipaj, pe Planeta Roşie, a informat miercuri compania citată de AFP. "În foaia de drum a Mars One, prima misiune fără echipaj este prevăzută pentru 2022" şi nu 2018, a informat compania într-un comunicat, subliniind că prima misiune cu echipaj va pleca în 2031, în loc de 2026, cum era prevăzută iniţial.

Schimbările sunt justificate de "o nouă strategie financiară", a explicat MarsOne, care a anunţat vineri că acceptă oferta de cumpărare lansată de compania elveţiană InFin Innovative Finance AG. Mars One preconizează să trimită pionieri pentru a se instala permanent pe planeta Marte şi se află în prezent în prima etapă acestui proiect controversat. Aproximativ 200.000 de persoane originare din 140 de ţări s-au înscris în acest proiect care preconizează să fie finanţat prim emisiuni de televiziune. Doar 24 vor fi în final selecţionaţi pentru a se instala pe Marte, împărţiţi în şase grupe de câte patru persoane. Fără întoarcere posibilă, ei vor locui în mici habitaturi, vor trebui să găsească apă, să-şi producă propriul oxigen şi să-şi cultive hrana, conform Agerpres.

Până în prezent, nu au existat decât misiuni robotice pe Marte, desfăşurate cu succes de NASA, însă SUA preconizează să trimită astronauţi pe această planetă în următorii 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.