Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz denunţă afirmaţiile făcute de Donald Trump după violenţele din Charlottesville

theguardian.com
martin schulz

Guvernele nu pot câştiga lupta împotriva urii, rasismului şi antisemitismului decât prin respingerea unor asemenea ideologii şi a disponibilităţii de a recurge la violenţă, a declarat politicianul german Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar la alegerile legislative din septembrie, transmite miercuri agenţia Reuters. Schulz a făcut aceste remarci în contextul reacţiilor critice generate atât în Europa, cât şi în SUA de recenta afirmaţie a preşedintelui american Donald Trump în sensul că atât extremiştii de dreapta, cât şi cei de stânga se fac responsabili de violenţele de sâmbătă de la Charlottesville (statul Virginia), soldate cu un deces şi 19 răniţi, conform Agerpres.

"Trivializarea violenţei naziste prin enunţurile confuze ale lui Donald Trump este extrem de periculoasă", a afirmat Martin Schulz. "Nu trebuie să tolerăm monstruozităţile care ies pe gura preşedintelui", a spus Schulz într-un interviu acordat grupului de presă RND. Un alt membru proeminent al SPD, ministrul justiţiei Heiko Maas, a condamnat comentariile preşedintelui american, precizând că nimeni nu ar trebui să minimalizeze antisemitismul sau rasismul neonazist, aminteşte Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni la postul de televiziune Phoenix că sunt necesare măsuri clare şi ferme pentru combaterea extremismului de dreapta, notând că şi în Germania s-a constatat o creştere a antisemitismului şi "mai sunt multe de făcut" în acest sens. Un simpatizant neonazist a pătruns intenţionat cu maşina în contramanifestanţii adunaţi sâmbătă aproape de un marş al naţionaliştilor albi la Charlottesville. Preşedintele Donald Trump a afirmat iniţial că vina pentru violenţe a venit din 'numeroase părţi', iar în ultima sa declaraţie pe acest subiect a sugerat că ambele tabere poartă responsabilitatea pentru acest incident. 'Cred că s-a greşit de ambele părţi (...) Am privit foarte atent (...) A fost de o parte un grup agresiv. Şi de cealaltă parte un grup care de asemenea a fost foarte violent. Nimeni nu vrea să spună acest lucru', a explicat Donald Trump, menţionând în continuare că şi contramanifestanţii au atacat cealaltă tabără, despre aceasta din urmă el afirmând că nu era alcătuită numai din neonazişti şi naţionalişti albi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.