Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturii CUTREMURĂTOARE din Retezat: Ce a spus un ghid care a văzut avalanșa - VIDEO

avalansa

Echipele de salvare vor urca duminica pe munte pentru a recupera trupurile celor doi copii care au pierit in incidentul infricosator. Dupa ce au ajuns in Caldarea Berbecilor, zona din Masivul Retezat in care a avut loc avalansa, salvamontistii din Hunedoara au confirmat decesul copiilor.

Cei care au murit sunt doi alpinisti cu povesti remarcabile. La doar 13 si 14 ani aveau la activ recorduri mondiale si europene pentru varsta lor. Acestia escaladasera mai multe varfuri de peste 5.000 de metri altitudine. Din ceilalti cinci turisti cu care se aflau in expeditie, trei au fost raniti, anunta Stirileprotv.ro.

Citeste si: Veste PROASTĂ din partea meteorologilor: Cod GALBEN de INUNDAȚII

"Din cei 7, cinci au fost transportati pana la Carnit, unul a fost preluat de ambulanta, ceilalti de politie.", a spus Ovidiu Bodeanu, seful salvamont Hunedoara.

Cautarile trupurilor celor doi copii au fost suspendate sambata noapte, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Salvatorii au revenit in duminica dimineata pe munte.

Iadul s-a dezlantuit in jurul orei 14, in Masivul Retezat, la cel putin 30 de kilometri departare de orasele Petrosani, Hateg si Targu Jiu. Zona este una foarte periculoasa, spun specialistii, chiar sub varful Peleaga, de 2509 metri, al saptelea din tara si cel mai mare din Retezat. Un grup de 50 de cursanti ai unei scoli de ghizi montani din Bucuresti s-a aflat la doar doua sute de metri de locul incidentului infiorator, iar seful grupului spune ca a vazut cum blocuri de zapada navalesc peste un grup de sapte persoane.

"Ei au luat-o pe drumul de vara si pur si simplu le-a fost fatal. Toti cei 7 au fost surprinsi de avalansa, am auzit tipete, nu se vedea nimic, era vizibilitate la 5 metri.", a mai declarat Catalin Berenghi, seful grupului de 50 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.