Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturii șocante ale românilor din Ischia: Cum au resimțit cutremurul care a alarmat Italia - VIDEO

www.dailymail.co.uk
cutremur Ischia Italia

A fost alertă maximă pe insula Ischia din Italia, unde un cutremur de 4 grade pe scara Richter a provocat panică. Printre cei afectați s-au numărat și câțiva români, care au povestit prin ce au trecut.

"S-a luat curentul pe aproape toată insula. Fiecare a fugit cum a putut, în pijamale, ne-am pierdut unul de altul. O biserică a căzut la pământ, oamenii au fost evacuați din spital, de teama să nu cadă cu ei.", a spus, pentru Știrile ProTV , o româncă stabilită în Ischia.

În cursul nopţii de luni spre marţi, echipele de salvare încercau în Casamicciola să scoată de sub dărâmături trei copii, care se auzeau vorbind, a precizat prefectura Napoli.

Citește și: Un nou bilanț al cutremurului din Italia: A crescut numărul victimelor! Operațiuni grele de salvare - VIDEO

Potrivit unui mesaj pe Twitter al pompierilor, un bărbat a ieşit viu de sub imobilul său prăbuşit, în jurul orelor 02.30 (01.30 GMT). Este vorba despre tatăl a trei băieţi (dintre care un bebeluş), au afirmat mai multe media italiene. Mama, teafără şi nevătămată, este cea care ar fi dat alarma.

"La Casamicciola, un imobil s-a prăbuşit şi trei persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături: două femei şi un bărbat", a precizat într-o conferinţă de presă cu câteva ore mai devreme şeful departamentului de protecţie civilă, Angelo Borrelli.

Au fost afectate două comune în mod deosebit: Casamicciola şi Lacco Ameno din vecinătate.

Pe Insula Ischia, cutremurul s-a produs la orele 20.57 (19.57 GMT), cu epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Evaluat iniţial la magnitudinea 3,6 de Institutul naţional de geofizică, seismul a fost revizuit la 4,0 în cursul serii.

Seismul principal a fost urmat de 14 replici minore, a adăugat Angelo Borrelli.

Mai multe imobile din comună s-au prăbuşit, iar altele prezintă numeroase crăpături ameninţătoare.

Canalul de informaţii Rai News 24 a difuzat imagini cu turişti aşezaţi lângă maşinile lor pline cu valize. Alţii stăteau pe bănci sau în grădinile caselor.

Potrivit presei italiene, multe maşini aşteptau în portul Ischia pentru a se îmbarca şi a traversa la Napoli cât mai curând. Un feribot a plecat în jurul orelor 02.30 (01.30 GMT), iar altul era prevăzut două ore mai târziu.

Citește și: Cutremur în Italia! Ambasada României, în alertă

Pe de altă parte, singurul spital de pe insulă, de la Lacco Ameno, care iniţial fusese evacuat, a primit autorizaţia să îşi redeschidă uşile. Mai mulţi pacienţi au fost transportaţi cu elicopterul spre alte spitale.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregăteşte să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morţi la Amatrice şi comunele învecinate din centrul ţării. În octombrie 2016 şi ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeaşi regiune, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.