Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masă rotundă privind modificarea legislaţiei serviciilor secrete, organizată la Oradea

Meritocratia
SRI

Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor a organizat, în perioada 23-25 mai, la Centrul HUMINT din Oradea, o masă rotundă cu tema modificării legislaţiei privind serviciile de informaţii, a declarat, joi, deputatul ALDE Marian Cupşa, vicepreşedinte în Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru controlul Serviciului Român de Informaţii.

'Sunt prezent la Oradea cu ocazia mesei rotunde organizate de Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, având ca subiect 'Paradigma controlului democratic al serviciilor de informaţii, vector al bunei guvernări'. Subiectele abordate au fost, în primul rând, cele privind problema legislaţiei, deoarece avem o legislaţie din anii 1990 care nu mai este aplicabilă în 2017. Ne dorim schimbarea legislaţiei pentru a avea parte atât de un control parlamentar îmbunătăţit asupra Serviciului Român de Informaţii, cât şi faptul ca SRI şi celelalte servicii să poată să aplice legea mai bine, să o respecte şi să nu mai existe abateri', a precizat Marian Cupşa, într-o conferinţă de presă a ALDE Bihor, conform Agerpres.

Acesta a amintit că în luna martie a fost modificată hotărârea Parlamentului în baza căreia funcţionează Comisia de control parlamentar asupra SRI. 'Ne-am propus ca prin regulament şi prin hotărârea Parlamentului să efectuăm un control mai amănunţit, mai pronunţat astfel încât să fie respectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Ne mai interesează să nu mai existe derapaje ale Serviciului Român de Informaţii, iar activitatea SRI să fie conformă legislaţiei în vigoare', a precizat Cupşa, care este şi vicepreşedintele ALDE Bihor.

El a mai menţionat că masa rotundă a fost 'o dezbatere constructivă' la care au participat parlamentari din comisia de apărare, comisia SRI şi comisia SIE, reprezentanţi din mediul academic, societatea civilă, diplomaţi, dar şi gazda evenimentului, comandantul Centrului de Excelenţă NATO HUMINT, general de brigadă Eduard Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.