Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maşinile cu volan pe dreapta ar putea dispărea din România. Măsuri drastice propuse

masina volan dreapta

Maşinile cu volantul pe partea dreaptă, ca în Marea Britanie, tot mai dese pe şoselele din România, ar putea să dispară din ţara noastră. Un proiect de lege înaintat de un fost ministru al Transporturilor prevede condiţii foarte greu de îndeplinit pentru şoferii de astfel de maşini.

„Peste 90% din accidentele în care maşini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate conducătorii auto ai acestor autovehicule sunt şi vinovaţi de respectivele accidente”, a explicat Alexandru Nazare, iniţiatorul legii, potrivit Digi 24.

Fostul ministru al Transporturilor propune ca, indiferent de experienţă, şoferii care vor să conducă maşini cu volanul pe dreapta să treacă mai întâi pe la instructorul auto. Pentru cel puţin 20 de ore, la volanul unui astfel de autoturism.

Proprietarii de maşini cu volanul pe partea dreaptă ar putea fi obligaţi şi să îşi doteze maşinile cu oglinzi periscopice. O investiţie ce poate ajunge la 300 de lei.

Proiectul de lege mai conţine şi o condiţie greu de îndeplinit de cei care au maşini cu volanul pe partea dreaptă - aceştia să aibă permisul de conducere obţinut într-o ţară în care se circulă pe partea stângă, de pildă Marea Britanie.

Dacă nu sunt respectate aceste reguli, parlamentarii au prevăzut şi amenzi, usturătoare, până la 800 de lei, plus ridicarea certificatului de înmatriculare.

Aproximativ 10 mii de astfel de maşini sunt înregistrate în România. Mulţi români apelează la o astfel de soluţie pentru că maşinile sunt mai ieftine. Proiectul de lege este deocamdată în dezbatere publică. Din februarie urmează să fie discutat în Senat, iar decizional va fi votul deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.